Prezidentka si uctila pamiatku novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice
21 | 02 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Prezidentka SR Zuzana Čaputová si v pondelok vo Veľkej Mači uctila pamiatku zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Pred dom, v ktorom boli zavraždení, položila kvety a zapálila sviečku.

"Pred štyrmi rokmi sa väčšina spoločnosti spojila v požiadavke za slušné a spravodlivé Slovensko, tá požiadavka je aktuálna aj dnes," uviedla hlava štátu s tým, že aj v týchto dňoch na Slovensku prežívame zvýšenú vlnu nenávisti, hnevu a verbálnych útokov. "Aj v prípade Jána a Martiny fyzickému útoku predchádzali vyhrážky. Musíme to zastaviť skôr, ako bude neskoro, inak by bol odkaz Jána a Martiny zbytočný," skonštatovala prezidentka.

Pripomenula, že dvojica bola zavraždená pre Jánovu prácu. "Boli zabití, pretože Ján sa venoval odhaľovaniu korupcie a zneužívaniu moci," uviedla prezidentka.

Považuje za dôležité, že boli odsúdení vykonávatelia vraždy, ale pre spravodlivosť na Slovensku je podľa nej potrebné, aby bola vyvodená zodpovednosť aj voči objednávateľom.

Väčšina fakúlt na protest proti novele preruší výučbu, študenti nesúhlasia
Väčšina fakúlt verejných vysokých škôl vyhlasuje protest proti novele vysokoškolského zákona, preto v pondelok preruší výučbu. Zástupcovia študentov s protestom nesúhlasia, upozorňujú, že na zasadnutiach akademických senátov sa v súvislosti s... Čítať ďalej
21 | 02 | 2022 | Ivan Mihale

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.