Predpoveď počasia pre Slovensko na pondelok
21 | 02 | 2022 I IMi/tasr

Premenlivá oblačnosť, prehánky. Teploty 4 až 9 stupňov Celzia. Pozor na silný vietor.

Na západnom Slovensku prevažne oblačno, prehánky, najnižšie ranné teploty 5 až 2 a najvyššie denné teploty 6 až 9 stupňov Celzia.

Na strednom Slovensku prevažne oblačno, prehánky, najnižšie ranné teploty 4 až -1 a najvyššie denné teploty 4 až 8 stupňov Celzia.

Na východnom Slovensku prevažne oblačno, prehánky, najnižšie ranné teploty 4 až 0 a najvyššie denné teploty 4 až 8 stupňov Celzia.

Počasie na horách vo výške 1000 m prevažne oblačno, snehové prehánky, najnižšia ranná teplota -1 a najvyššia denná teplota 2 stupne Celzia.

Treba počítať so silným vetrom. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahy prvého i druhého stupňa pred vetrom i vetrom na horách. Informuje o tom na svojom webe.

Výstrahy pred silným vetrom

Výstraha prvého stupňa pred silným vetrom platí pre Bratislavský, Nitriansky a Trnavský kraj, a tiež pre okresy Myjava, Námestovo, Tvrdošín, Kežmarok a Poprad. Miestami sa v týchto oblastiach očakáva výskyt vetra, ktorý môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 65 až 85 km/h, v priemere až do 45 km/h.

Na horách v okresoch Brezno, Poprad, Liptovský Mikuláš a Tvrdošín môže vietor v polohách nad 1800 metrov miestami dosiahnuť priemernú rýchlosť až do 105 km/h, v nárazoch do 160 km/h. Platí tu výstraha druhého stupňa. V niektorých okresoch Žilinského kraja platia aj výstrahy prvého stupňa.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/02/20/rusi-radi-zartuju-video

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.