L. Mikuláš: Primátor J. Blcháč ocenil Richterovcov za záchranu ľudského života
21 | 02 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Zlatú plaketu mesta a pamätný list odovzdal v pondelok primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč za bezprostrednú pomoc a záchranu ľudského života Mariánovi a Robertovi Richterovcom z Liptovského Mikuláša.

Ocenení muži prechádzali podľa hovorkyne mesta Viktórie Čapčíkovej s rodinami v utorok (15. 2.) predpoludním cez frekventovaný most ponad rieku Váh v mestskej časti Palúdzka. "Keď zbadali, že z mosta padá neznámy človek, neváhali a rozbehli sa mu pomôcť. Muž vďaka rýchlej reakcii otca a syna pád do vody prežil," uviedla.

"Nenechali bez povšimnutia človeka, ktorý bol v núdzi a nezištne, bez zaváhania sa rozhodli zasiahnuť. Obaja prejavili ohľaduplnosť, odhodlanie, odvahu, ľudskosť a nám je cťou, poukázať verejne na tento ušľachtilý čin," povedal po odovzdávaní ocenenia primátor Liptovského Mikuláša.

Otec so synom vytiahli muža z ľadovej vody na breh, kde si ho prevzali záchranári. "Videli sme, ako človek padá z mosta a bežali sme dole k rieke. Syn bez váhania vbehol do vody a muža sa mu podarilo zachytiť za bundu. Pomohol som mu ho potiahnuť na breh, a to bolo všetko. Videli sme človeka, ktorý bol v núdzi, navyše mu išlo o život. Myslím si, že by takto reagoval každý," dodal Robert Richter.

K. Farkašovský: Kde to, pre Boha, žijeme?
To je otázka, ktorú si v posledných minimálne dvoch rokoch kladieme asi viacerí, nie len novinár a politik Karol Farkašovský. "Spokojne si tu nažívame." konštatuje na úvod svojho príspevku. Ako v zapľuvanej krčme "Držte hubu a krok" – povedal... Čítať ďalej
20 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickym udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietam tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.