I. Korčok: Máme záujem o prehlbovanie spolupráce so Saudskou Arábiou
21 | 02 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nominant SaS) rokoval v pondelok v Bruseli s ministrom zahraničných vecí Saudskej Arábie, princom Fajsálom bin Farhánom. V rámci rozhovoru si diplomati vymenili názory na aktuálne otázky regionálneho vývoja na Blízkom východe. TASR o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

"Mojou snahou je podporiť vzťahy so Saudskou Arábiou, ktorá je významným obchodným partnerom Slovenska na Blízkom východe. Pracujeme na príprave zmlúv o dvojitom zdanení a spolupráci, ktoré zrýchlia a zefektívnia vzájomný obchod. Práve s týmto cieľom bude mať Slovensko v Rijáde svoje veľvyslanectvo, ktorého otvorenie sa intenzívne pripravuje," uviedol minister Korčok.

Podľa šéfa slovenskej diplomacie je saudskoarabská snaha o transformáciu svojej ekonomiky príležitosťou aj pre slovenské firmy. Konkrétne vymenoval projekty v oblastiach zelenej energie, dopravy, stavebníctva, ale aj nových technológií. "Slovensko zároveň ponúka výhodné investičné prostredie a prístup na európske trhy pre podniky zo Saudskej Arábie," zdôraznil Korčok.

Slovenský minister zároveň ocenil záujem Saudskej Arábie o prehlbovanie spolupráce s Európskou úniou v rôznych sektoroch vrátane zavedenia pravidelného dialógu o ľudských právach, spresnil komunikačný odbor MZVEZ.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/02/17/len-co-rusi-vytiahli-paty-ukrajinci-zautocili-video

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected].

Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.