Dobrá správa pre Európu
21 | 02 | 2022 I Rasťo Ekkert

Ruský prezident Vladimir Putin a jeho americký náprotivok Joe Biden sa po sérii telefonátov v „princípe“ dohodli na stretnutí s cieľom zastaviť eskaláciu konfliktu na Ukrajine," uviedol Elyzejský palác vo vyhlásení v nedeľu večer. Píše RT.com.

Dobrá správa

Emmanuel Macron „navrhol, aby sa uskutočnil  summit medzi prezidentom Bidenom a prezidentom Putinom a následne s príslušnými zainteresovanými stranami, aby sa prediskutovala bezpečnosť a strategická stabilita v Európe.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/02/20/putin-nezartujeme

Mali by sa stretnúť vo štvrtok

"Prezidenti Biden aj Putin prijali princíp takéhoto summitu," dodal.

Takéto stretnutie sa však „môže uskutočniť len pod podmienkou, že Rusko nenapadne Ukrajinu,“ dodal Elyzejský palác. „ Podstatu   summitu, ak by sa konal, pripravia ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov a americký minister zahraničných vecí Antony Blinken počas stretnutia, ktoré sa očakáva vo štvrtok 24. februára.

Ukrajina so stretnutím súhlasí

Macron hovoril aj s Ukrajincom Volodymyrom Zelenským, ktorý   podľa Elyzejského paláca údajne potvrdil svoje  odhodlanie nereagovať na provokácie a rešpektovať prímerie.

Chcete obkľúčiť Kyjev, obviňuje západ Rusko
Britský premiér Boris Johnson povedal pre BBC, že Rusko sa pripravuje na najväčší a najkrvavejší konflikt v Európe od druhej svetovej vojny. "Plán, ktorý vidíme, je niečo, čo by mohlo byť skutočne najväčšou vojnou v Európe od roku 1945 len z... Čítať ďalej
20 | 02 | 2022 | Rasťo Ekkert

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie.

Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.