„Zotročili sme  včely,“ tvrdí parlamentný zabávač Pročko
20 | 02 | 2022 I Rasťo Ekkert

To povedal najnovšie poslanec vládnucej strany v diskusnej relácii v TA3. Vraj sme im zobrali slobodu a využívame ich na biznis.

Včelári sa búria a bijú na poplach

OĽANO, ktorá chystá nový zákon pre chov včiel. Podľa včelárov, ak tento zákon prejde, znamená to koniec včelstva na Slovensku. Počet včelstiev by mal byť po novom regulovaný na maximálne dve včelstvá na kilometer štvorcový, čo by znamenalo pokles včelstiev až o 72 %, z 350 000 na 98 000 a zníženie počtu včelárov z aktuálnych približne 22 000 len na niekoľko tisíc. Slovenský zväz včelárov (SZV) s 15 500 členmi to považuje za drastické zníženie chovu. „Títo poslanci, ktorí nemajú ani potuchy o včelárstve pripravujú návrh zákona od stola so zahraničnými poradcami. Odbornú slovenskú verejnosť neoslovili ani neprizvali. Do dnešného dňa nám pritom nevysvetlili, čo ich k takýmto krokom, ohrozujúcim slovenských spotrebiteľov a slovenských včelárov vedie. Takéto drastické legislatívne opatrenia neexistujú nikde v EÚ ani vo svete,“ povedal predseda SZV Milan Rusnák.

Spevák M. Greksa reaguje na zhromaždenie pred bytovkou poslanca
Spevák Marián Greksa sa vyjadril k zhromaždeniu pred bytovkou, v ktorej býva poslanec NRSR Ján Benčík (SaS). Odmieta takéto aktivity ako zo strany odporcov vlády, tak aj zo strany predstaviteľov pravice, ktorí pred dvoma rokmi tento trend... Čítať ďalej
20 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Doplatia na to včelári, ale aj spotrebitelia

Doplatili by aj spotrebitelia, ktorí kupujú kvalitný slovenský med. Návrh poslancov by vraj znížil produkciu z 5,5 milióna kg ročne na 1,6 milióna kg. „Výroba medu by po schválení takéhoto návrhu na Slovensku poklesla tak výrazne, že štatisticky by sa na každého obyvateľa Slovenska ušlo len štvrť kilogramu kvalitného slovenského medu.

Med nad zlato

 Med, ktorý by chýbal by sa musel vykrývať dovozom podradných, lacných a často falšovaných medov zo zahraničia. Nerozumieme preto, o čo týmto poslancom ide,“ povedal predseda SZV. 

Pellegrini by očakával Kolíkovej odchod z funkcie, čo na to ministerka?
Nezaradený poslanec parlamentu a šéf Hlasu-SD Peter Pellegrini by očakával odchod ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej z funkcie po tom, čo jej neprešli v Národnej rade (NR) SR tri zo štyroch reformných zákonov súdnej mapy. Návrh na jej... Čítať ďalej
20 | 02 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected].

Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.