Ukončia konečne núdzový stav?
20 | 02 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Núdzový stav by sa mal na Slovensku skončiť počas budúceho týždňa, teda v utorok 22. 2. Vláda ho vyhlásila od 25. novembra minulého roka na 90 dní. Koaličné strany SaS a Za ľudí ho predlžovať nechcú.

"Viackrát sme deklarovali, že predlžovanie núdzového stavu už nepodporíme. Taktiež budeme presadzovať aj zrušenie všetkých pandemických obmedzení, vrátane povinného nosenia rúšok, a to čo najskôr," uviedla pre TASR strana Za ľudí.

SaS sa odvoláva na nedávne slová ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO), že by sa núdzový stav nemal predlžovať. "My s tým súhlasíme a opakovane to aj hovoríme," doplnil pre TASR hovorca strany Ondrej Šprlák.

Spolu s núdzovým stavom vyhlásila vláda v novembri minulého roka aj zákaz vychádzania. Následne ho od 17. decembra predĺžila do 9. januára 2022 s viacerými výnimkami a s platnosťou len v noci. Opätovne ho už nepredlžovala.

Sudkyňa Kosová vyzýva M. Kolíkovú, aby NEKLAMALA
Bývalá členka Súdnej rady SR a sudkyňa Marcela Kosová vyzýva ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú, aby v súvislosti s jej osobou neklamala verejnosť a poslancov parlamentu. "Opakovane v médiách aj na pôde parlamentu uviedla, že aj ja tvrdím, že... Čítať ďalej
20 | 02 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected].

Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.