Sú úľavy pre súčasných maturantov dostatočné?
21 | 02 | 2022 I Ján Papuga

Maturity sa tento rok zrealizujú v štandardnej podobe. Pre pandémiu budú mať študenti úľavy. Diskusie o zrušení maturity podľa slov ministra B. Gröhlinga nie sú. Bližšie informovali Noviny.sk.  

V písomnej časti maturitnej skúšky (test a maturitný sloh) má byť čas na každý predmet predĺžený o 15 minút. O ústnej časti maturít opakovane rokovali s riaditeľmi škôl i s rôznymi asociáciami, žiadali ich o úpravu otázok tak, aby odzrkadľovali dištančné vzdelávanie v danej škole.

Štát nemá financie na zvýšenie platov zamestnancov v školstve
Vyplýva to z rokovania medzi predstaviteľmi vlády SR, ktorú zastupoval premiér Eduard Heger (OĽANO), minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS) a minister financií Igor Matovič (OĽANO), a Odborového zväzu pracovníkov... Čítať ďalej
17 | 02 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

„Predpokladám, že v priebehu budúceho týždňa budeme mať výstupy, kde budeme študentom garantovať, že ak sa udialo, že možno do hĺbky neboli prebraté niektoré časti, tak tie nebudú obsahovať v rámci otázok,“ vyjadril sa minister Gröhling.

Domnievame sa však, že v súčasnej situácii, keď tohtoroční maturanti zažili dva roky štúdium prerušované dištančným vyučovaním by mali byť úpravy písomnej maturity nielen kvantitatívne, ale kvalitatívne by sa mali prispôsobiť neľahkej situácii žiakov (pozn. redaktora).

Aliancia stredoškolákov sa chce pre maturitnú skúšku stretnúť s B. Gröhlingom
Väčšina maturantov vníma rozhodnutie ministerstva školstva, ktoré oznámilo, že maturitná skúška sa v tomto školskom roku uskutoční, negatívne. Pre mnohých je nepochopiteľná myšlienka štandardného priebehu maturít, pretože situácia, ktorá viedla k... Čítať ďalej
13 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.