R. Sulík: Odchod Sme rodina z koalície ZATIAĽ nie je na stole
20 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

Hosťami Michala Kovačiča v relácii Na telo boli minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) a nezaradený poslanec Peter Pellegrini (Hlas-SD)

Okrem rastu cien, vnútorných bojov v koalícií rozoberali aj hrozbu vojny na Ukrajine.
Hrozba vojny na Ukrajine

Richard Sulík priznal, že všetko, čo sa dá povedať k Ukrajine sú len dohady. Nikto nevie povedať, či cvičenie Ruska je naozaj len cvičenie, alebo hrozí vpád na Ukrajinu. Nezabudol pochváliť "neskutočného profesionála" Korčoka. Peter Pellegrini  víta diplomaciu európskych lídrov a to, že komunikujú s Ruskom. Pripomenul, že Slovensko pritom nebude možno centrom bojov, no hrozí, že problémom budú migranti, nedostatok energií, no aj kybernetickým útokom. 

Ceny na Slovensku

Tie trápia ako väčšinu obyvateľov, priemysel, dopravu, tak ovplyvňije aj ceny všetkých tovarov a služieb Vláda sa chváli tým, že v tento týždeň vyrokovala "zmrazenie" cien elektriny, čo nezabudol pripomenúť ani Richard Sulík. Tu sa Peter Pellegrini opýtal, čo urobí vláda pre zvrátenie súčasného trendu zvyšovania cien. R. Sulík protiargumentoval, že opatrenie so upravením cien elektriny považuje za najlepšie a radí domácnostiam nakúpiť si na trhoch elektrinu pre budúce roky a pocítia aj toto opatrenie. Minister Sulík však upokojuje občanov, že komodít - ropy či plynu máme zatiaľ dostatok na prežitie krízy.

K. Farkašovský: Kde to, pre Boha, žijeme?
To je otázka, ktorú si v posledných minimálne dvoch rokoch kladieme asi viacerí, nie len novinár a politik Karol Farkašovský. "Spokojne si tu nažívame." konštatuje na úvod svojho príspevku. Ako v zapľuvanej krčme "Držte hubu a krok" – povedal... Čítať ďalej
20 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Reforma súdnictva

Richard Sulík sa M. Kolíkovej zastal s tým, že "chodila diskutovať s každým, kto mal len kúštik záujmu, dokonca Boris Kollár si z nej práve kvôli tomu robil srandu, aké robí ústupky." Podľa neho to, že sudcovia sú proti reforme vôbec nie je na škodu, keďže práve sudcovia spôsobili dezolátny stav nášho súdnictva. Výsledkom Ficových vlád je skorumpovanosť súdnictva. Pointa reformy je podľa neho vo vyššej odbornosti a špecializácii sudcov a tým, že sa zväčší územná pôsobnosť súdov, zvýši sa šanca, že prideľovanie prípadov nebude natoľko ovplyvniteľné.

P. Pellegrini tvrdí, že nepočul nikoho z odborníkov, že by túto reformu potrebovali, pretláča ju akurát p. Kolíková. Nepočul žiadnu víziu, kde by ministerstvo ukázalo nejaké zvýšenie efektivity súdov. Či už v skrátení procesov, alebo v rôznych iných aspektoch.

Generálny prokurátor

R. Sulík síce súhlasil s tým, že bol kandidátom aj koalície, ale to ešte nevedeli, ako sa jeho myslenie prejaví. Preto je za to, aby sa vytvorilo nové štátne zastupiteľstvo, čím by bolo automaticky nutné zvoliť aj jeho nové vedenie. P. Pellegrini len konštatoval, že Maroš Žilinka je nadstranícky GP, akého Slovensko potrebuje. 

R. Michelko: Skorumpovaný minister Mikulec drží ochrannú ruku nad zločincami
Veľmi stručne sa takto podľa Romana Michelka dá charakterizovať to, čo sa deje okolo kauzy Oblúk, vyšetrovateľky Diany Santusovej. Politológ vo svojom videu okrem iného poukazuje aj na "ťažkú orwellovčinu. O vyšetovateľoch a ich krytí "Ich... Čítať ďalej
20 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.