J. Draxler: Zelenského „diplomacia“ v štýle Matoviča
20 | 02 | 2022 I Ján Papuga

Aktivista a bývalý minister školstva Juraj Draxler na svojom facebookovom profile informoval o tom, že ukrajinský prezident Zelenskyj sa vyhrážal jadrovými zbraňami.

„Ukrajinský prezident ,nesklamal´. Na konferencii v Mníchove mal prejav, v ktorom sa dosť tvrdo navážal do západných krajín, že veľa pre Ukrajinu nerobia. Požadoval najmä viac peňazí.

Chcete obkľúčiť Kyjev, obviňuje západ Rusko
Britský premiér Boris Johnson povedal pre BBC, že Rusko sa pripravuje na najväčší a najkrvavejší konflikt v Európe od druhej svetovej vojny. "Plán, ktorý vidíme, je niečo, čo by mohlo byť skutočne najväčšou vojnou v Európe od roku 1945 len z... Čítať ďalej
20 | 02 | 2022 | Rasťo Ekkert

Vyhlásil, že Ukrajina sa už necíti viazaná žiadnym z článkov Budapeštianskeho dohovoru. Inými slovami, že si vyhradzuje právo znovu získať jadrové zbrane.

Samozrejme, že išlo o prejav politického ,zelenáča´ (nie je neriadená strela v štýle Matoviča, ale vzdialene sa to podobalo). Nie veľmi dipomatický prejav, ktorý by mu aj u západných krajín (presnejšie, ich verejnej mienky) mal potenciál skôr uškodiť. Ale, keďže žijeme v dobe, v akej žijeme, len málo západných periodík o tomto vôbec informovalo.

To je vlastne na celej veci to najzaujímavejšie (samotná vyhrážka bola planá, nikto by to Ukrajine nedovolil). Ako veľmi, veľmi, veľmi selektívne sa v tieto dni informácie podávajú,´ píše Draxler vo svojom kratšom statuse.

Zelenskyj navrhol Putinovi stretnutie. Chce odvrátiť hroziacu inváziu
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj navrhol v sobotu stretnutie šéfovi Kremľa Vladimirovi Putinovi, aby tak odvrátil hrozbu ruskej invázie na Ukrajinu. Informovala o tom agentúra AFP. Nevie, o čo Putinovi ide "Neviem, o čo ruskému... Čítať ďalej
19 | 02 | 2022 | DiZ/TASR

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.