„Ako si ruský prezident zavrtel Amerikou" (Karol Lovaš)
20 | 02 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Komentár Karola Lovaša  (FB)

Kríza demokracie je krízou jej demokratov. V plnom rozsahu to odhalila rusko-ukrajinská kríza. Odhalila slabiny demokracie Západu a USA. Jej absolútnu nekompetentnosť v zahraničnej politike. Krízu autorít. Krízu lídrov. Absolutné nepochopenie európskeho priestoru. A Ruska, píše vo svojom statuse na sociálnej sieti Karol Lovaš.

Biden ako politický amatér

Podľa Karola Lovaša Vladimír Putin demaskoval nekompetentnosť väčšiny európskych lídrov, vrátane amerického prezidenta. Joe Biden vyznieva so svojimi predpoveďami vojny ako politický amatér. Čím hlasnejšie Rusko a Ukrajina hovorili o vojne, ktorá nebude, tým menej ich počúvali. Hystéria Západu a USA zasadila tvrdý úder demokracii a demokratom. Úplne zbytočne.

Hystéria na Západe sa vyvíja podľa predpísaného scenára
Podľa Konstantina Gavrilova, vedúceho ruskej delegácie vo Viedni, sú vyhlásenia o vojenských aktivitách Ruska pritiahnuté za vlasy, informuje ria.ru. Vyhlásenia o ruských „nezvyčajných“ vojenských aktivitách sú pritiahnuté za vlasy. Rusko sa na... Čítať ďalej
17 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Putin ukázal Západu a USA dlhý nos

Rusko oznámilo, že sa skončili jeho manévre a tak sa vojaci začínajú sťahovať na svoje základne.

Do Kyjeva sa môžu s hanbou vrátiť odídení európski a americkí diplomati, poznamenáva ďalej Karol Lovaš.

Vladimír Putin ukázal Západu a USA dlhý nos. Ten pocit hanby nás bude mátať ešte dlho.

Nákupná horúčka: Ľudia v Kyjeve vo veľkom nakupujú zbrane (VIDEO)
Obchody so zbraňami v Kyjeve praskajú vo švíkoch. Tešia sa z vysokého obratu, píše de.euronews.com. Ľudia kupujú, kupujú, kupujú Outdoorové oblečenie, ale aj bundy s bojovými nápismi a militárie – to všetko dopĺňa sortiment obchodov so zbraňami... Čítať ďalej
18 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Vrtieť Amerikou sa Putinovi vskutku podarilo

Po tejto šlamastike s hrou na vojnu, bude treba podľa Karola Lovaša kriticky overovať akékoľvek správy americkej administratívy, rovnako ako tej ruskej.  Preč sú časy, keď mala propaganda svoju úroveň. Štruktúru. A jasné pravidlá. No hlavne, bola účinná.

Dôsledky pre Európu i Slovensko

Pre Európu bude mať nekompetentnosť amerického prezidenta hlboké a ďalekosiahle dôsledky, zdôrazňuje Karol Lovaš. Na Slovensku už pri najbližších parlamentných a prezidentských voľbách.

Dorazili ďalšie americké stíhačky
Stíhačky F-35 amerického letectva dorazili na leteckú základňu Spangdahlem v Nemecku. Informovala o tom spravodajská stanica CNN. Ide o posily pre východné krídlo NATO, píše echo24.cz. Lietadlá sú z 34. stíhacej letky na základni Hill v americkom... Čítať ďalej
18 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Absurdné divadlo

Niekedy stačí proste netlačiť. Hlavné ponaučenie z krízového vývoja.

Mali by sme sa z tohto absurdného divadla, ktorým európski a americkí politici bavili svet, poučiť. Lebo inak nedopadneme dobre. Demokracia a demokrati v našom priestore skončia oveľa skôr, než si myslíme. A to je na tejto hre na vojnu tá najhoršia správa, dodáva na záver svojho statusu Karol Lovaš.

(Medzititulky red. HD.)

Ďalší cudzí vojaci do východnej Európy
Kanadská vláda podľa CBC zvažuje vyslanie ďalších vojakov do východnej Európy, informuje ria.ru. Priorita „Posilnenie našej prítomnosti na východnom krídle NATO, najmä ako súčasť (vojenskej misie vo východnej Európe ) Operation Reassurance, je na... Čítať ďalej
19 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.