A. Bekmatov: Armáda prišla, no vzdor pokračuje
21 | 02 | 2022 I Ján Papuga

Predseda hnutia Socialisti.sk, Artur Bekmatov, sa na svojom facebookovom profile vyjadril k tomu, že americká armáda je už prítomná na našom území. Zhodnotil aj stredajší protest na hraniciach po istom časovom odstupe.

Bekmatova mrzí, že vedenie protestujúcich autodopravcov prerušilo blokádu v Brodskom v čase od 11.00 do 24.00. Mnoho podporovateľov zostalo rozčarovaných. Kamionisti mali rozkaz pustiť Američanov.

Európa ako obeť súboja dvoch veľmocí?
Vladimír Palko sa vo svojom statuse venuje poslednému vývoju na Ukrajine, evakuácii na Donbase, reakcii Ruska na americkú odpoveď na ruské výzvy a k prehláseniu Bidena, že Putin už urobil rozhodnutie zaútočiť na Ukrajinu. Vývoj na Ukrajine Ruská... Čítať ďalej
20 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Bekmatov sa poďakoval viac ako 150 zúčastneným, ktorí na hranicu prišli. Nie ako členovia politických strán, ale ako Slováci, ktorí si želajú Slovensko bez militarizácie. Na vlastných autách stáli na hranici v zime, vetre, občasnom daždi, pri vyše dvojhodinovom meškaní Američanov, no vydržali až do neskorého večera.Stál tam s nimi okrem Socialistov aj Andrej Danko či Stano Pirošík.

Polícia chránila konvoj USA

V porovnaní s rokom 2015, keď Slovenskom prechádzal úplne prvý americký armádny transport v rámci tzv. Dragoon ride, polícia celý priestor hermeticky uzavrela. Železné zátarasy, vyše 200 ťažkoodencov, zábrany z áut, služobné psy. Americká armáda dostala špičkovú ochranu slovenskej polície pred slovenskými demonštrantami.

Američania síce prišli na Slovensko s viac ako dvojhodinovým meškaním, ale to s najväčšou pravdepodobnosťou spôsobené technickými problémami na ich strane. Bekmatov si myslí, že vzájomnou pomocou s mierovými aktivistami nielen v ČR, ale aj v Maďarsku či Poľsku sa vieme posunúť ďalej a efektívnejšie „spestrovať“ Američanom pobyt v našich krajinách.

Vážení občania zalezte a nezavadzajte!
Rezort obrany upozorňuje na plánované presuny vojenskej techniky cez územie Slovenska. Citujeme z TS MO SR. Ministerstvo obrany SR upozorňuje obyvateľov Slovenska, že v období od 21. do 27. februára 2022 je cez územie SR plánovaných dvadsaťosem... Čítať ďalej
20 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

USA nás použijú ako predsunutú pozíciu

„Bojujeme ďalej. Tak ako sa potvrdili naše slová z roku 2015, že konvoj US army nie je posledný, alebo z roku 2017, že veliteľstvom NATO vo Vajnoroch to nekončí, či z roku 2019, že obranná dohoda s USA znamená hrozbu pre suverenitu a bezpečnosť SR, myslím, že tak sa potvrdí to, čo dnes visí vo vzduchu a čo cíti väčšina z nás: že USA budú navyšovať a predlžovať vojenskú prítomnosť v SR a použijú našu vlasť ako predsunutú pozíciu v postupe na Rusko.

Nemáme preto inú možnosť ako pokračovať v odpore a stupňovať ho. Slovensko je podľa prieskumov baštou NATO-skepticizmu a odporu voči vojne s Ruskom. Všetko, čo na Slovensku podniknú si v porovnaní s Poľskom či Pobaltím musia vo Washingtone dobre premyslieť. Preto náš odpor má zmysel. Ak poľavíme, tak dopadneme ako Poliaci, Rumuni, alebo Estónci. Konvoj US army prešiel, ale vzdor pokračuje!“ píše Bekmatov.

Kto nás vyzbrojí? Minieme 2 MILIARDY na obrnenú techniku
Vyzbroja nás Česi, Nemci s Maďarmi či Švédi? Kto získa takmer dvojmiliardový vojenský kontrakt? – pýta sa denník Pravda Obrnené transportéry Plánujeme minúť až 1,739 miliardy eur za pásové obrnené transportéry. Kto ich dodá, by sa malo rozhodnúť... Čítať ďalej
20 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.