M. Kolíková: Zubami-nechtami, ale neodídem!
19 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

Súdna mapa a reformy v justícii. To bola téma v relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, kde bola ministerka spravodlivosti Mária Kolíková hosťom.

Neodíde

Nevidí na to dôvod. Má na ministerstve rozpracovaných veľa kľúčových procesov. Či už ide o Občiansky zákonník, ktorý tu funguje od roku 1940 a množstvo ďalších vecí. K sebareflexii ju vyzvala aj Veronika Remišová. 

Nevie, čo mala urobiť inak

“Úprimne, neviem, čo som mala urobiť inak. Na tej reforme pracujeme od roku 2016. To, že neprešla, je preto, že ju nepodporila práve strana Za ľudí Veroniky Remišovej. A ja nechápem prečo. Javí sa to tak, že to bolo osobné." Hovorí M. Kolíková o hlasovaní z minulého týždňa.

Ťažká si však aj na predsedu NR SR: "Komunikovala som aj s premiérom, že je takáto situácia. Jeho požiadavka je, že mám urobiť všetko, aby sa tie návrhy preložili na ďalšiu schôdzu. Išla som za Borisom Kollárom a ten nebol ochotný to presunúť na ďalšiu schôdzu. Nechcel mi nijako vyhovieť.”

Remišová a Kollár sú sabotéri!
Na tom konštatovaní, ktoré sa zjavilo na sociálnej sieti, je zvláštne iba to, že ho napísala koaličná politička Lucia Ďuriš Nicholsonová. Koaličníkom sa fakt za dva roky podarilo zo Slovenskej republiky spraviť dokonalý cirkus Humberto, avšak s... Čítať ďalej
19 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

Výhrady Juraja Šeligu

Na jednej strane ich víta, lebo "Konečne som sa dozvedela, čo vlastne poslancovi zo Za ľudí prekáža." Ale na druhej strane sa jej nepáči, že sa to dozvedela až po hlasovaní a nie včas, aby mohla výhrady zapracovať do návrhu.

O Súdnej mape sa však hovorí od začiatku volebného obdobia a M. Kolíková s Jurajom Šeligom začínali v jednej strane, preto je dosť nepochopiteľné, že hoci je Súdna mapa jej dlhoročná práca, nepozná výhrady kolegu, s ktorým tvorili jeden tím ešte niekedy pred pol rokom.

Poslanec Viskupič a jeho správy. Pozor - nie sú dobré!
Musíme zabezpečiť, aby sa na Slovensku oplatilo pracovať, podnikať a žiť! Poslanec Marián Viskupič (SaS) je ekonóm a preto aj jeho znepokojuje vývoj na Slovensku, aký nabrala naša ekonomika. Píše o nezamestnanosti a jej zvyšovaní. Nárast... Čítať ďalej
19 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie.

Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.

E. Tomáš o Mikulcovi: Už dávno mal skončiť sám!
Minister Mikulec musí odísť! Nezaradený poslanec Erik Tomáš vo svojom vystúpení v pléne NR SR jasne a stručne vysvetlil, prečo musí R. Mikulec odísť z postu ministra. Nie je toho málo. Prečo by podľa Erika Tomáša (Hlas-SD) mal byť minister vnútra... Čítať ďalej
19 | 02 | 2022 | Eka Balaskova