Koniec sveta je tu - Macronova manželka sa súdnou cestou bráni tvrdeniu, že je muž
19 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

Manželka Emmanuela Macrona podala žalobu proti obvineniu, že je muž. Je dobré prečítať si to aj viackrát. A potom sa pustime do informácií webu echo24.cz.

Prvá dáma Francúzska Brigitte Macronová podala na súde v Paríži žalobu na dve ženy, pretože na internete šírili nepravdivé správy, že sa narodila ako muž. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na svoje zdroje.

Podľa televíznej stanice M6 sa k žalobe pripojili aj jej tri deti a jej brat. Ako dôvod citujú zásah do súkromia a porušenie práv na ochranu osobnosti. Prvé vypočutie v tomto občianskoprávnom spore by sa malo konať 15. júna.

Ehm, transgender...

Teória, že prvá dáma je transgender žena, sa najprv na jeseň objavila na facebookovom profile Natachi Reyovej, ktorá sa prezentuje ako nezávislá novinárka. Táto žena rada a často kritizuje vládne opatrenia proti šíreniu koronavirusu, BBC ju označila ako stúpenkyňu krajnej pravice.

Emmanuel má mať po boku Jeana?

Manželka francúzskeho prezidenta okrem Reyovej žaluje aj ďalšiu ženu, ktorá sa označuje ako „médium“, teda osoba, ktorá údajne slúži ako prostredník medzi fyzickým a spirituálnym svetom. Obe boli hlavnými šíriteľkami falošných správ, že sa Macronová údajne narodila ako muž pod menom Jean-Michel Trogneux.

Právnik Macronovej na žiadosť AFP o komentár nereagoval. Dodáva echo24.cz.

Ukrajina už prehrala - ako prvá
Ukrajina je v úlohe poníženého sluhu, ktorý poslúžil mocným. Keby Rusko chcelo zaútočiť, tak to dávno urobilo. Andor Šándor, český brigádny generál vo výslužbe a bezpečnopstný analytik prehovoril na webe zivotvcesku.cz aj o chybe USA. Generál v... Čítať ďalej
19 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

______________________________

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.