Začína sa Matovičova kampaň - Nahlás bazén, zachrániš domov sociálnych služieb!
18 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Nedovolíme, aby si niekto vyhrieval svoj bazén, a kvôli tomu budú krvácať domovy sociálnych služieb! Takéto jasné stanovisko deklaroval minister financií v relácii Braňo Závodský naživo. Túto ďalšiu Matovičovu perlu si všimol aj Alojz Hlina a na facebooku dodal zopár šikovných návrhov.

Oznámil vskutku systémové opatrenie

Na otázku moderátora, či sa fixované ceny elektriny nebudú zneužívať na vyhrievanie bazénov Matovič odpovedal: "...ak bude spoločenská dohoda, tak tých, čo vyhrievajú svoje bazény elektrinou od toho odstrihneme a to, čo takto získame, použijeme v ďalších domovoch služieb. Nedovolíme, aby si niekto vyhrieval svoj bazén a kvôli tomu budú krvácať domovy sociálnych služieb...”

Nad tým sa pousmial bývalý šéf KDH a politik Hlina. "Podľa mňa by to chcelo nejaké verejné zhromaždenie ľudu, kde by sa verejne odhlasovalo, že bazény sa kúriť nebudú a tým sa vlastne zachránia, doslovne, "nebudú krvácať" domovy sociálnych služieb," uviedol v statuse.

Aby nevzniklo nedorozumenie upozorňuje, že on bazén nemá a ak by aj mal, určite by neplánoval vyhrievať ho elektrikou. "Netuším, koľko takých bazénov na Slovensku existuje. Teda ani neviem, koľko DSS je možné ich nekúrením zachrániť."

Rozzúrená Belousovová: Vrchol cynizmu! TOTO posiela Kollár Slovákom
Šéf parlamentu sa teda vyznamenal! Takýto pozdrav posiela v týchto dňoch Kollár voličom, upozorňuje v statuse na sociálnej sieti politička Anna Belousovová. Neuveríte, čo za ochranu multiotecko a líder Sme rodina posiela Slovákom! V období, keď... Čítať ďalej
18 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Čaká nás inventarizácia bazénov?

Podľa Hlinu je však celkom jasné jedno: "Ak je možné zachrániť domovy sociálnych služieb tým, že bazény v rodinných domoch sa nebudú kúriť, treba urobiť kontrolu, inventarizáciu. Zistiť, koľko vlastne takých bazénov na Slovensku máme," dáva návrh z vlastnej dieľne.

"Navrhujem, aby akčné skupiny občanov nahlasovali na obecnom úrade, kde by také bazény mohli byť. S tým máme ako národ veľmi bohaté skúsenosti. Následne by úrad do takého domu poslal kontrolu, aby preverili tieto skutočnosti," dodal Hlina.

Zdroj: FB/AH

"Toto sčítanie hnusných bazénov, pre ktoré krvácajú DSS by mohlo OĽaNO podporiť aj billboardovaciou kampaňou: „Nahlás bazén, zachrániš domov sociálnych služieb,” uchechtáva sa Hlina.

Následne by sa podľa neho taký dom viditeľne označil a pridalo by sa samostatné meranie elektriny. "Som rád, že problémy sa takto "systémovo" riešia."

Zdroj: FB/AH

Problémom je stále Matovičova rétorika

"Znova, aby nedošlo k nedorozumeniu, nemám problém s tým, aby sa stanovila nejaká hranica spotreby pre domácnosť, za regulované ceny el.energie. Mám problém s tou rétorikou," vysvetľuje politik a podnikateľ.

A na záver ešte dodal: "Odtiaľ je už blízko k tomu, aby nastimulovaný ľud, ktorý vykonáva spravodlivosť, sa do takéhoto bazéna vymočil (v tom lepšom prídade), v horšom ho rozbil. Tak si tu žijeme a k niečomu sa blížime."

EÚ je už len nechutná politická totalita! Čo odkázal Uhrík europapalášom?
Ja vám gratulujem! Tú boľševickú zásadu, že právo je vôľa vládnucej elity povýšená nad zákon, ste dotiahli do absolútnej dokonalosti! Rozohnil sa europoslanec Milan Uhrík na pôde Európskeho parlamentu. Čo vyčíta poslancom v Bruseli? Európsky súdny... Čítať ďalej
18 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected].

Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.