Veronika vynadala Richardovi Sulíkovi. Tak perlivo, ako to vie iba ona
19 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová

Včerajší krok koalície smerom ku Kolíkovej reforme, ktorá sa týka súdnej mapy opäť ukázal nejednosť koaličných strán v celej svojej plnej kráse. A ako stále, opäť si všetci skáču do vlasov. Akcia strany Sme rodina a poslancov strany Za ľudí, ktorí hlasovali proti, vyvolala búrlivé reakcie na sociálnej sieti, ale aj u koaličných partnerov. 

Strana Veroniky Remišovej Za ľudí pravdepodobne nehlasovala ZA súdnu mapu, pretože hlasovala PROTI svojej bývalej straníckej kolegyni Márii Kolíkovej. Ale, to sú iba domnienky. Ozval sa však Richard Sulík a poukázal na jej "malosť." To nemal. Veroniku Remišovú to nahnevalo.

"Hnutie Sme rodina je v koalícii zbytočné asi ako nejaký "nádor na krku". Vyhlásil to vicepremiér a predseda SaS Richard Sulík. Reagoval tak na to, že Sme rodina nepodporuje reformy tejto vlády. Poslanci za Sme rodina boli vo štvrtkovom hlasovaní proti väčšine návrhov súdnej mapy. Hlasovanie o reforme podľa Sulíka zároveň ukázalo "malosť" šéfky Za ľudí Veroniky Remišovej," povedal v reakcii na neschválenú reformu súdnictva, pre TA SR. 

Sulíková tvrdá kritika ku kolegom. Neslýchané čo si DOVOLIL!
Hnutie Sme rodina je v koalícii zbytočné asi ako nejaký "nádor na krku". Vyhlásil to vicepremiér a predseda SaS Richard Sulík. Reagoval tak na to, že Sme rodina nepodporuje reformy tejto vlády. Poslanci za Sme rodina boli vo štvrtkovom hlasovaní... Čítať ďalej
17 | 02 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Richard Sulík podľa Remišovej kádruje 

"Je absurdné, aby ma Richard Sulík kádroval a osočoval za svoje vlastné zlyhania pri presadzovaní nedotiahnutej a  neodkomunikovanej reformy. Upozorňovali sme ho opakovane, že k reforme sú vážne odborné výhrady a je potrebná komunikácia a hľadanie zhody, čo on osobne ako vždy odignoroval," napísala na sociálnej sieti Veronika Remišová.

A zaplakala...

"Spochybňovať protikorupčné zameranie mňa aj mojich kolegov, hlavne po rokoch náročného, osobného a vyčerpávajúceho nasadenia v boji s korupciou, za čo som si mimochodom vyslúžila útoky a diskreditačné kampane od Smeru a rôznych gaunerov, je nehorázne," uviedla ďalej.

Remišovú mrzí, že v koalícii zo strany Richarda Sulíka nenašla razantnú podporu pri presadzovaní urgentných antikorupčných opatrení, ako je úprava paragrafu 363, či reformy prokuratúry, bez ktorej nie je mysliteľná obroda justície.

"Mimochodom, práve Richard Sulík za problematického pána Žilinku loboval a väčšina poslaneckého klubu SAS za pána Žilinku hlasovala. Teraz, keď je neskoro, si umývajú ruky a ešte spochybňujú naše protikorupčné zameranie. Napriek tomu som nikdy verejne nespochybňovala úmysly a spoľahlivosť partnerov. O to viac ma ich dnešné vystúpenie mrzí," dodala.

Pokoj, oni sa požerú nenávisťou navzájom
Dnes to nebolo o súdoch. Dnes to bolo o Matovičovi, o jeho hlasovacej sekte, bolo to o Sulíkovej Kolíkovej a bolo to taktiež o odmietaní plnenia volebných sľubov koaličnému partnerovi Sme-rodina. Presne o tom bolo dnes koalíciou spálené hlasovanie... Čítať ďalej
17 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

Richard Sulík je podľa Remišovej nekorektný a neprofesionálny

"Oplácať sa takýmto nekorektným a osobným útokom za odlišný názor poslancov strany ZA ĽUDÍ na koncept reformy ministerky spravodlivosti pokladám za ľudské aj profesionálne zlyhanie," napísala ďalej.

Remišová vysvetlila, prečo v závere nezahlasovala strana Za ľudí za reformu súdnej mapy: "Naša strana vždy podporí zmysluplné a rozumné reformy. K reforme sme mali vecné a odborné výhrady, ktoré sformuloval kolega Juraj Šeliga, o ktorých partneri aj ministerka spravodlivosti vopred vedeli, a ktoré sme opakovane verejne prezentovali," napísala na sociálnej sieti Remišová.

A dodala, že napriek tejto epizóde bude strana Za ľudí ďalej rokovať, pretože cieľom je, aby výsledkom bola skutočná reforma, ktorá nastolí na Slovensku spravodlivý systém pre všetkých.

Blanár žiada Kolíkovú.  „Podajte demisiu.“
Aj dnes popoludní pokračovala v parlamente diskusia o reforme súdnej mapy. Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková nemala dostatočnú podporu koaličných poslancov. Prepadla a Richard Sulík to ťažko znáša. J. Blanár (SMER- SD) v tom má ale úplne... Čítať ďalej
17 | 02 | 2022 | Rasťo Ekkert

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected].

Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.