R. Fico: Minister vnútra Mikulec je len panák a poskok Igora Matoviča
18 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) je len panák a poskok ministra financií Igora Matoviča (OĽANO), rozkaz je zničiť politickú opozíciu.

Vyhlásil to líder Smeru-SD Robert Fico v pléne Národnej rady (NR) SR pri predkladaní návrhu na odvolanie Mikulca z funkcie. Hovorí o zneužívaní trestného práva v politickom boji, poukázal na viaceré kauzy spájané s ministrom vnútra.

"My ho považujeme za panáka, figúrku, ktorá robí špinavú robotu," uviedol Fico na adresu Mikulca s tým, že koalícia sa snaží od začiatku urobiť zo Smeru-SD zločineckú skupinu. Tvrdí, že sa pritom od začiatku cielene rozhodla ísť cestou zneužívania trestného práva, aby ktokoľvek, na koho ukážu prstom, bol obvinený, zadržaný a vzatý do väzby. Poukázal aj na rozhodnutia Ústavného súdu SR o porušení práv ľudí v niektorých prípadoch. Koalícii povedal, nech si veľmi dobre zapamätá, čo urobila bývalému špeciálnemu prokurátorovi Dušanovi Kováčikovi. Podľa Fica ho do väzenia ho dostali ich "nohsledi". Pripomenul podozrenia z existencie skupiny v rámci orgánov činných v trestnom konaní, ktorá mala manipulovať vyšetrovania viacerých káuz. Hovoril o zásahoch do vyšetrovania či o jeho marení a nadužívaní inštitútu väzby.

Pán predsedajúci schôdze, "mali by ste držať hubu"
Jasný dôkaz o ignoráci parlamentnej demokracie podal pred chvíľou v parlamente Igor Matovič. Igor Matovič - z neznámeho dôvodu - prednášal poslancom stanovisko vlády k návrhu na odvolanie jej ministra Mikulca. Keď prešiel do osobných invektív,... Čítať ďalej
18 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

Súčasná koalícia podľa Fica stráca dôstojnosť okrem iného aj v "megaškandále Mikulca"

Súčasná koalícia podľa Fica stráca dôstojnosť okrem iného aj v "megaškandále Mikulca". "Tento škandál má dva rozmery - prvý je, že nikdy v histórii moderného Slovenska nebolo takto zneužívané trestné právo na politické účely, ale rovnako má rozmer v tom, že nikdy médiá takto neodignorovali škandál zneužívania trestného práva voči opozícii," uviedol líder Smeru-SD. Skonštatoval, že klamstvá o súčasnej opozícii, ako napríklad "vymyslené účty na Belizé" a podobne šírili médiá a neskôr sa to odrazilo aj na volebnom výsledku.

Fico namieta slová koalície o tom, že polícia má voľné ruky. Pýta sa, ako ich môže mať voľné, keď policajti dostávajú pokyny od konkrétnych ľudí. Zároveň kritizoval i špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica, pripomenul otázky o jeho bezpečnostnej previerke, ktorú mal získať nezákonne. Okrem toho kritizoval prezidentku SR Zuzanu Čaputová, ktorá podľa neho chránila obvinených vyšetrovateľov NAKA.

J. Laššáková: A. Baránik sa strápnil pri vypočúvaní generálneho prokurátora    
Ústavná právnička Judita Laššáková sa na svojom profile vrátila k vypočúvaniu generálneho prokurátora Maroša Žilinku z Ústavnoprávneho výboru NRSR, ktorý sa konal 1. februára. Svoju pozornosť namierila na právnika a poslanca Alojza Baránika (SaS),... Čítať ďalej
18 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.