Nová Trumpova platforma - pútavý zážitok bez cenzúry - čoskoro štartuje!
19 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Testovanie Truth Social - novej Trumpovej aplikácie - prichádza rok po tom, čo bol Trumpa zablokoval Facebook, Twitter, Alphabet a YouTube. Jeho nový mediálny a technologický podnik, Trump Media & Technology Group (TMTG), sa zaviazal poskytnúť „pútavý zážitok bez cenzúry“ v aplikácii, o ktorej generálny riaditeľ Devin Nunes povedal, že bude spustená do konca marca, uviedla agentúra Reuters.

Cieľom je sloboda prejavu

TMTG zostáva zahalený rúškom tajomstva a niektorí v technických a mediálnych kruhoch ho vnímajú skepticky. Zostáva nejasné, či cieľ slobody prejavu aplikácie môže koexistovať s pravidlami Apple a Google obchodu s aplikáciami. 

Liz Willis, korešpondentka a viceprezidentka pre operácie v Right Side Broadcasting Network, povedala agentúre Reuters, že v utorok dostala e-mail, v ktorom sa uvádza, že „T Media Tech LLC vás pozvala otestovať Truth Social“.

Willisová si mohla stiahnuť aplikáciu na svoj iPhone prostredníctvom beta testovacieho webu TestFlight, produktu vlastneného spoločnosťou Apple, ktorý vývojári používajú pred spustením svojich aplikácií v App Store. 

Britská armáda berie prácu bulvárnej tlači: Zverejnila mapu PUTINOVEJ INVÁZIE!
Ruská invázia má už presnú mapu! Britské ministerstvo obrany zverejnilo mapu možnej ruskej „invázie“ na Ukrajinu, čo je druh opatrenia, ktoré bolo predtým vyhradené pre bulvárnu tlač. Červené šípky sa preháňajú po území krajiny, aby ilustrovali... Čítať ďalej
18 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Politicky zaujaté platformy

Wayne Dupree, zakladateľ WayneDupree.com a hostiteľ konzervatívneho podcastu, je tiež medzi beta testermi aplikácie. "Vidím, že moja účasť v Truth Social je istá, pretože sa zdá, že nie som potlačovaný tak, ako som bol na Twitteri od roku 2016," povedal Dupree. 

Twitter, samozrejme, opakovane poprel, že jeho platforma je politicky zaujatá. Trump mal 88 miliónov sledovateľov, kým ho Twitter zakázal.

Truth Social umožňuje používateľom uverejňovať a zdieľať „pravdu“ rovnakým spôsobom, akým by to robili pomocou tweetu. Podľa Willisovej neexistujú tu ani žiadne reklamy.

Používatelia si vyberú, koho budú sledovať, a informačný kanál je kombináciou jednotlivých príspevkov a spravodajského kanála podobného RSS. Budú upozornení, ak ich niekto spomenie alebo ich začne sledovať.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/02/18/na-donbase-prihara-evakuacia-video

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected].

Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.