Najhoršia búrka za 30 rokov sa valí na Európu! Ako ovplyvní Slovensko?
18 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Búrka Zeynep začala bičovať pobrežie Britských ostrovov, no to najhoršie ešte len príde! Nad vnútrozemie Európy postúpi veterná búrka v popoludňajších hodinách. Kde sa očakávajú najväčšie škody?

"Veterná búrka počas dnešného popoludnia dorazí aj na pobrežie Francúzska, Holandska, Belgicka, Nemecka a Poľska. Orkán čiastočne ovplyvní aj naše územie," informoval denník Imeteo.

Najhoršia búrka za 30 rokov

Najvážnejšie škody sa očakávajú na Britských ostrovoch, kde dnes búrka doslova paralyzuje život. Poryvy vetra by mohli dosahovať rýchlosť aj okolo 170 km/h, čím by dnešná veterná búrka patrila k najsilnejším za uplynulé roky.

Britská vláda zatvorila školy a na základe varovania meteorológov dala do pohotovosti armádu, ktorá má pomáhať odstraňovať následky veternej smršte. Už teraz je ochromená doprava na Britských ostrovoch. Letecké spoločnosti zrušili desiatky letov. 

Šutaj Eštok: Remišová asi konečne vypadne z Bratislavy!
Vytiahne konečne päty z hlavného mesta a uvidí na vlastné oči, čo ľudí skutočne trápi? Auto už na to má! Skonštatoval v statuse na sociálnej sieti opozičný poslanec parlamentu Matúš Šutaj Eštok. Len či si líderka Za ľudí skutočne zaobstarala... Čítať ďalej
18 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Vyčíňanie v Európe

V priebehu popoludnia dorazí veterná búrka aj na pobrežie Francúzska, Holandska a Belgicka a vo večerných hodinách by mala doraziť na pobrežie Nemecka a Dánska. 

Najväčšie škody sa očakávajú v pobrežných oblastiach, kde by poryvy vetra mohli dosahovať rýchlosť až 140 km/h. Mimoriadne veterno však bude aj na severe Nemecka, či Poľska, kde nárazy vetra môžu prekonávať rýchlosť 100 km/h.

Vietor zosilnie aj na Slovensku

V priebehu noci z piatka na sobotu začne vietor silnieť aj na našom území, no našťastie poryvy vetra nebudú také silné ako v iných častiach Európy. Na našom území sa očakávajú nárazy do 70 km/h.

"Najsilnejší vietor sa očakáva na horách, kde poryvy vetra môžu v sobotu dosahovať rýchlosť víchrice. Ovplyvnené tak budú opäť lyžiarske strediská," informuje denník Imeteo.

Odborníci majú jasno: Mikulcovi horí pod zadkom!
Pochybné praktiky vyšetrovateľov i ministra! Viacerí odborníci sa zhodli na tom, že to naznačujú zverejnené prepisy legálnych odpočúvaní vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). A práve toto má byť dôvod na jeho odvolanie, píše denník... Čítať ďalej
18 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected].

Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.