Hlas-SD: Lengvarský sa konečne hecol, no nie v súlade so zákonom! Čo s tým?
18 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Lengvarský lieky doteraz nevyriešil - ideme do toho MY! Takto sa na svojich stránkach zastrája strana Hlas-SD. Ministerstvo zdravotníctva totiž dočasným rozhodnutím upravilo preskripciu, no Slovenská lekárska komora (SLK) naďalej trvá na potrebe upraviť predpisovanie liekov.

Vládny folklór

"Písať zákony tak, že im nikto nerozumie a potom sa dodatočne musia vysvetľovať, je už folklór tejto vlády," skonštatovala Zuzana Dolinková na stránkach strany Hlas-SD.

To isté platí podľa političky o zmene zákona v predpisovaní liekov, ktorá platí od nového roka. Jediné, čo však táto novela pre pacientov aj lekárov priniesla je len chaos, myslí si Dolinková.

Lengvarský radšej nemal vydávať nič

"Minister Lengvarský sa konečne po mesiaci a pol hecol a vydal svoje rozhodnutie, aby vysvetlil, ako to vlastne s tou zmenou v predpise liekov myslel. Lepšie by však urobil, ak by nevydal nič," konštatuje hlasáčka.

Slovenská lekárska komora trvá na svojom!
Slovenská lekárska komora (SLK) naďalej trvá na potrebe upraviť predpisovanie liekov, ktorého podmienky zmenila nedávna novela zákona o liekoch. TASR o tom informovala manažérka pre komunikáciu a médiá SLK Nancy Závodská po tom, ako Ministerstvo... Čítať ďalej
18 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Rozhodnutie môže rovno zahodiť do koša

"Pán minister, ak to neviete, žiadne vaše rozhodnutie nemôže byť v rozpore so zákonom, ale môže zákon akurát tak bližšie vysvetľovať. Toto Vaše rozhodnutie však nie je v súlade s platným zákonom, obchádza ho, a preto je pre všetkých absolútne zbytočné a môžete ho akurát tak rovno roztrhať a zahodiť do koša," upozornila Lengvarského právnička Dolinková.

Nemohúcnosť a neschopnosť tejto vlády

Vzápätí dodáva, že Hlas sa nedokáže ďalej pozerať na nemohúcnosť a neschopnosť tejto vlády, preto na marcovú schôdzu parlamentu predloží novelu zákona o lieku tak, aby sa v prvom rade skutočne každý pacient včas dostal k svojmu lieku.

"A súčasne, aby bol naplnený aj sledovaný cieľ zmeny v predpisovaní liekov, či už vo vzťahu k právnej zodpovednosto lekára za predpis lieku, ako i ohľadom administratívneho odbremenenia práce všeobecných lekárov," uzavrela Dolinková.

J. Šeliga: Pani ministerka, my už nie sme kamoši, toto vám neprejde!
Juraj Šeliga zo strany Za ľudí sa zdržal hlasovania pri rozhodovaní o Súdnej mape. Prečo tak urobil, keď návrh podávala jeho koaličná a donedávna aj stranícka kolegyňa, ministerka Kolíková? Svoje hlasovanie vysvetľuje na sociálnej sieti a dnes k... Čítať ďalej
18 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie.

Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.