Draxler: Propagandistické bombardovanie o Ukrajine pokračuje! A pritom stačí tak málo
19 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Situácia na východe Ukrajiny sa zjavne vyostruje! Upozorňuje na to vo svojom statuse na sociálnej sieti exminister školstva a smerák Juraj Draxler. Upokojenie situácie vidí jednoznačne v už roky existujúcom jednoduchom pláne.

Zabudli sme na Minské dohovory

Podľa Draxlera sa v tejto súvislosti oplatí pripomenúť niečo, čo naše médiá prakticky nespomínajú. "Na upokojenie situácie na Ukrajine - hneď, ako sa zložia zbrane a posilní monitorovanie medzinárodným spoločenstvom, čomu sa nikto rozumný nebráni - existuje už roky jednoduchý plán. Volá sa Minské dohovory," pripomína vysokoškolský pedagóg.

Tieto dohovory podpísala Ukrajina, Rusko, zástupca OBSE a zástupcovia dvoch separatistických území. Podmienky textu však nedodržiava hlavný signatár - Ukrajina, upozorňuje Draxler. A to ani z hľadiska poskytovania záruk terajším separatistickým územiam, ani z hľadiska záväzku Ukrajinu federalizovať.

Nespochybniteľný fakt

"Toto nie je niečo, čo by hlásali ruské médiá, ja, alebo "ruso- a putinofili". To je ľahko pochopiteľný, ľahko overiteľný a medzinárodnému spoločenstvu známy, nespochybniteľný fakt." 

Propaganda hlupákov v politike a v mainstreame zabíja ľudskosť
"Stručná história propagandy" je téma zaujímavého statusu Juraja Draxlera na sociálnej sieti. Odhaľuje mnohé, čím sa riadia viacerí naši politici a najmä "niekým" ovládaný ideologicky nesvojprávny manstream. Na úvod autor statusu opakuje niekoľko... Čítať ďalej
18 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

Pritom všetkým racionálnym pozorovateľom je podľa smeráka jasné, že bez určitej miery federalizácie pokoj na Ukrajine jednoducho nebude.

Zabúda sa na menšiny

To nemá primárne nič s Ruskom, hovorí Draxler, ale s tým, že obyvatelia východných území chcú záruky, že si o svojich veciach budú môcť rozhodovať primerane samostatne, a najmä, že im nikto nebude diktovať kultúrnu politiku. A dupľom dnes, keďže už majú veľmi zlé skúsenosti.

"Predstavme si, že by vláda u nás zajtra povedala, že tlač v maďarskom a akomkoľvek inom jazyku môže vychádzať len, ak je tlačená dvojjazyčne. A káblovky nesmú ponúkať maďarské stanice. Aká by asi bola reakcia?" Pýta sa politik.

Ukrajina by mala začať plniť to, k čomu sa sama zaviazala

Draxler to vidí tak, že v mnohých médiách akoby tie milióny ľudí ani neexistovali, akoby to boli len nejaké zvieracie kŕdle kdesi medzi Kyjevom a Ruskom, ktoré nemajú žiadne názory, problémy či požiadavky.

Začína sa Matovičova kampaň - Nahlás bazén, zachrániš domov sociálnych služieb!
Nedovolíme, aby si niekto vyhrieval svoj bazén, a kvôli tomu budú krvácať domovy sociálnych služieb! Takéto jasné stanovisko deklaroval minister financií v relácii Braňo Závodský naživo. Túto ďalšiu Matovičovu perlu si všimol aj Alojz Hlina a na... Čítať ďalej
18 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

"Na dnešnej (18.2., pozn. red.) tlačovej konferencii Vladimír Putin nespomínal NATO, záruky Rusku, ale úplne jednoducho povedal, že na upokojenie situácie stačí, ak Ukrajina začne vypĺňať to, k čomu sa sama zaviazala v týchto dohovoroch," poukazuje na problém politik.

Propagandistické bombardovanie pokračuje

"A o tom by sa malo hovoriť, aj vo svetových médiách. Bohužiaľ, medzitým pokračuje propagandistické bombardovanie. A zvyšuje sa napätie v regióne. Neodnášame si to, v tejto chvíli, my na Slovensku, neodnášajú si to Rusi, ani Briti či Američania, ale trpia tým práve tí ľudia," opísal na záver znepokojivú situáciu Draxler.

Rozzúrená Belousovová: Vrchol cynizmu! TOTO posiela Kollár Slovákom
Šéf parlamentu sa teda vyznamenal! Takýto pozdrav posiela v týchto dňoch Kollár voličom, upozorňuje v statuse na sociálnej sieti politička Anna Belousovová. Neuveríte, čo za ochranu multiotecko a líder Sme rodina posiela Slovákom! V období, keď... Čítať ďalej
18 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected].

Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.