Britská armáda berie prácu bulvárnej tlači: Zverejnila mapu PUTINOVEJ INVÁZIE!
18 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Ruská invázia má už presnú mapu! Britské ministerstvo obrany zverejnilo mapu možnej ruskej „invázie“ na Ukrajinu, čo je druh opatrenia, ktoré bolo predtým vyhradené pre bulvárnu tlač. Červené šípky sa preháňajú po území krajiny, aby ilustrovali možné trasy, po ktorých by sa mohol údajný útok rozvinúť, píše portál RT

"Rusko si zachováva významnú vojenskú prítomnosť a môže uskutočniť inváziu bez ďalšieho varovania," napísala vo štvrtok na Twitteri britská armáda. Popisuje mapu ako „možnú os invázie prezidenta Putina“.

Komunikácia na "najvyššej úrovni" cez Twitter

Na mape ministerstva bolo sedem rôznych šípok „invázie“ na Ukrajinu z Ruska a Bieloruska. Prišiel s ňou Tweet DefenceHQ asi hodinu po tom, čo britská ministerka zahraničných vecí Liz Trussová uviedla, že je „veľmi znepokojená dnešnými správami o zvýšenej ruskej agresii“. 

Útok na slobodu? EÚ čelí obvineniu zo zneužitia právomocí (VIDEO)
Poľsko a Maďarsko tvrdia, že EÚ zachádza priďaleko, píše de.euronews.com. Trpká rana Rozhodnutie Európskeho súdneho dvora podmieniť vyplácanie finančných prostriedkov EÚ dodržiavaním zásad právneho štátu je pre maďarskú vládu Viktora Orbána... Čítať ďalej
18 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Trussová na to nadviazala vyhlásením, že správy o  „údajnej abnormálnej vojenskej aktivite Ukrajiny v Donbase sú očividným pokusom ruskej vlády vymýšľať si zámienky na inváziu“. 

zdroj: Twitter/DefenceHQ

Chytil sa toho aj Biden

 

Po týchto správach z Londýna americký prezident Joe Biden potvrdil, že Rusko sa chystá na inváziu „v priebehu niekoľkých nasledujúcich dní“. 

Jeho minister zahraničia Antony Blinken medzitým Bezpečnostnej rade OSN povedal, že Rusko má v úmysle „vyrobiť si zámienku“ na útok, ktorým môže byť čokoľvek od „vymysleného takzvaného teroristického bombardovania v Rusku, nájdeného objavu masového hrobu, zinscenovaného útoku bezpilotných lietadiel proti civilistom alebo falošného – dokonca aj skutočného – útoku s použitím chemických zbraní“.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/02/17/vcera-o-mieri-dnes-zas-o-vojne

Falošné správy

USA a Spojené kráľovstvo od konca októbra obviňujú Rusko z invázie na Ukrajinu, pričom neposkytli žiadne dôkazy na podporu svojich tvrdení. To nezabránilo viacerým médiám vyrábať zlovestné mapy prichádzajúcej „invázie“, ktorá sa nikdy neuskutočnila.

Moskva obvinenia odmietla a správy západných médií označila za „falošné správy“. Dokonca aj vláda v Kyjeve požiadala svojich západných spojencov, aby túto rétoriku utlmili a vyhlásila, že šíria paniku a ubližujú Ukrajine.

Hystéria na Západe sa vyvíja podľa predpísaného scenára
Podľa Konstantina Gavrilova, vedúceho ruskej delegácie vo Viedni, sú vyhlásenia o vojenských aktivitách Ruska pritiahnuté za vlasy, informuje ria.ru. Vyhlásenia o ruských „nezvyčajných“ vojenských aktivitách sú pritiahnuté za vlasy. Rusko sa na... Čítať ďalej
17 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected].

Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.