A. Danko: P. Dubček sa vždy snažil reprezentovať hodnoty svojho otca
18 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Pavol Dubček sa doma i v zahraničí vždy snažil dvíhať zástavu Slovenska a reprezentovať hodnoty svojho otca Alexandra Dubčeka. V pietnej spomienke na zosnulého syna hlavného predstaviteľa obrodného procesu na konci 60. rokov minulého storočia to uviedol predseda SNS Andrej Danko.

"Mal som tú česť byť s ním na misii v Grécku, kde v parlamente za prítomnosti najvyšších gréckych predstaviteľov bola vzdaná úcta a ocenenie Alexandrovi Dubčekovi," spomína šéf strany, za ktorú Dubček kandidoval v roku 2019 do Európskeho parlamentu.

Pavol Dubček zomrel v piatok po dlhej chorobe vo veku 73 rokov. Správu o úmrtí potvrdila TASR jeho manželka Michaela Dubčeková s tým, že pohreb bude v kruhu rodiny bez účasti verejnosti. Syn Alexandra Dubčeka zasvätil svoj život lekárskemu povolaniu, angažoval sa však aj v politike, najmä komunálnej. Dlhé roky bol poslancom bratislavskej mestskej časti Nové Mesto.

Skonal Pavol Dubček, syn Alexandra Dubčeka
Vo veku 73 rokov skonal MUDr. Pavol Dubček, jeden z troch synov Alexandra Dubčeka. Smutná informácia bola zverejnená na sociálnej sieti. Po dlhej chorobe zomrel v piatok v nemocnici na bratislavských Kramároch vo veku 73 rokov Pavol Dubček, syn... Čítať ďalej
18 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.