Zlá správa, cena benzínu ešte porastie
17 | 02 | 2022 I Rasťo Ekkert

Zdražovanie pokračuje a podľa analytikov sa tak skoro neskončí. Od januára ceny prudko stúpajú a zasiahnuté sú úplne všetky oblasti. Platí to aj pre pohonné hmoty.

Blížime sa k rekordu

Doterajší rekord ceny benzínu padol v 37. týždni roku 2012. Vtedy dosahoval liter paliva cenu 1,604 eura. Nárast vidieť aj v medziročnom porovnaní - kým vo februári 2021 sme za liter benzínu zaplatili zhruba 1,288 eura, v súčasnosti to je už viac ako 1,5 eura.“ Hovorí analytik spoločnosti Finlord Boris Tomčiak.

Ropy je málo

"Ropa zdražuje kvôli tomu, že je globálna spotreba vyššia ako ponuka. Zásoby sú o približne 10 % nižšie oproti normálnej úrovni,"  povedal Tomčiak.

Lepšie nebude

"Domácnosti by mali byť pripravené na ďalšie inflačné tlaky, ktoré pretrvajú celý rok. Pre vodičov, ktorí bývajú blízko hraníc s Poľskom (cca do 50 km) je výhodnejšie tankovať tam. Na jednom litri môžu ušetriť až 25 centov. To je pri 50litrovej nádrži 12,5 EUR.“ Ale pozor, povolená je plná nádrž a jeden desať litrový kanister.

Všade sa hovorí o konci, len ten náš pán profesor...
Pred kamery sa profesor infektológie Vladimír Krčméry ako snáď prvý Slovák nechal teatrálne zaočkovať. Na začiatku pandémie ľudí povzbudzoval, nech vydržia, že to nepotrvá dlho. Neskôr pripúšťa, že rúška môzeme nosiť aj ďalších 50 rokov.... Čítať ďalej
16 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected].

Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.