V okrese Čadca hrozí povodeň, platí tam výstraha druhého stupňa
17 | 02 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

V niekoľkých okresoch Slovenska hrozia povodne. Výstraha druhého stupňa pred povodňami platí v okrese Čadca. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe.

Prvý stupeň pred povodňami z topiaceho sa snehu platí pre okresy Kysucké Nové Mesto, Tvrdošín, Bánovce nad Bebravou, Prievidza, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Ilava, Púchov, Považská Bystrica, Bytča a Turčianske Teplice. Povodňové výstrahy prvého stupňa sú aj na východnej časti Slovenska v okresoch Bardejov, Svidník, Stropkov, Snina a Humenné.

"Vzhľadom na existujúce snehové zásoby, oteplenie, spadnuté a predpovedané kvapalné zrážky je predpoklad vzostupu vodných hladín na tokoch s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity," predpokladajú meteorológovia.

Smrteľný jed v hruškách
Aj keď je zima a naše ovocné stromy spia zimným spánkom, tak v obchodných reťazcoch nie je problém kúpiť ovocie od výmyslu sveta. Napríklad hrušky. Ale vedeli ste, že semená hrušky sú smrteľne jedovaté? Smrteľný kyanid Áno, semená hrušiek sú... Čítať ďalej
17 | 02 | 2022 | Rasťo Ekkert

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected].

Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.