Útok na tínedžerku v Miloslavove sa naďalej vyšetruje   
18 | 02 | 2022 I Ján Papuga

Prípad opitia a ubitia maloletého dievčaťa z Miloslavova pobúril celé Slovensko. Vyšetrovanie prípadu pokračuje a sú známe prvé tresty. Dvaja chlapci, ktorí sa zúčastnili na útoku na 11-ročnú Andrejku, skončili v špeciálnom výchovnom zariadení v Bratislave. Informoval denník Plus jeden deň.

Partia tínedžerov 2. januára opila dievča a vyzliekla ho donaha. Svoj útok si členovia skupiny nahrali na video a zverejnili ho na sociálnej sieti. Obaja páchatelia boli umiestnení do diagnostického centra, ktorého úlohou je prevychovať ich.

Otec mladej agresorky z Miloslavova tvrdí, že jeho dcéra zachránila obeti život   
Prípad v Miloslavove, keď mali násťročné deti opiť, zbiť a točiť len 11-ročnú Andreu, je ostro sledovaný. Advokát rodiny poškodenej Andrejky mal prvýkrát možnosť nahliadnuť do spisu. Otec údajnej agresorky, tiež advokát, sa k prípadu vyjadril na... Čítať ďalej
14 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Do „diagnosťáku“... 

Pobyt dieťaťa v centre trvá zvyčajne dvanásť týždňov. O tom, čo bude nasledovať po ukončení prevýchovy a kam budú chlapci umiestnení, rozhodne diagnostické centrum.

 „Vyšetrovanie zo strany bratislavskej krajskej kriminálky aj naďalej pokračuje. Vzhľadom na vyšetrovanie a citlivosť prípadu sa nebudeme vyjadrovať k doposiaľ získaným dôkazom ani prebiehajúcim úkonom v rámci vyšetrovania. Obvinenie konkrétnej osobe, osobám vznesené doposiaľ nebolo,“ povedal Michal Szeiff, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

K prípadu došlo v nedeľu 2. januára podvečer v Miloslavove, v časti Alžbetin dvor (okr. Senec). Po útoku skončila Andrea v bratislavskej nemocnici. Partia tínedžerov mala nalákať Andreu do areálu bývalého družstva. Násilím jej podávali alkohol a surovo ju bili. Andrea utrpela údery do oblasti tváre i brucha. Keď už bola natoľko opitá, že o sebe nevedela, začali ju vyzliekať a všetko si natáčali na telefón. Jedno dievča z partie sa však zľaklo a zavolalo záchranku.

Ďalšie násilie medzi deťmi! Znásilnenie mladšieho spolužiaka
Niekoľko dní po prípade šikanovania v Miloslavove Slovenskom otriasa ďalší prípad detského násilia. Polícia potvrdila znásilnenie. Trinásťročný chlapec zneužil mladšieho žiaka. Vzhľadom na citlivý vek nie sú informácie o tomto čine komplexné, píše... Čítať ďalej
12 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.