R. Takáč, podpredseda SMER- SD: Komu že tu uleteli včely? (VIDEO ako dôkaz)
17 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

Podpredseda Smeru- SD sa zamýšľa nad tým, že koaličných poslancov, ktorí navrhujú zmenu zákona o chove včiel nik z médií nekontaktoval, aby o tom komunikovali, no aj napriek tomu sú podľa zostrihov práve médiá plné ich vyjadrení.

Nie ani tak k zákonu, ako k "šumu" okolo neho.

Poslanci Monika Kozelová a Martin Fecko (obaja OĽaNO) pripravujú zákon, ktorý podľa slovenských včelárov spôsobí historický nedostatok kvalitného medu a zvýši dovoz nekvalitného medu zo zahraničia. Predseda Slovenského zväzu včelárov Milan Rusnák v tlačovej správe informoval o tom, že zákon poškodí opeľovaciu činnosť včiel a tým aj poľnohospodársku a záhradkársku produkciu. Jozef Pročko (OĽaNO) v príspevku na sociálnej sieti obvinil včelárov z odporného klamstva a aj za ich tvrdením vidí Roberta Fica.

Následne na to

si v médiách pani poslankyňa posťažovala, že médiá manipulujú a sú neprofesionálne a nie ona, ale externý konzulant rieši návrh zákona. Kozelová tvrdí,že nikto z médií s nami navrhovateľmi pripravovanej novely zákona nekomunikoval a neoveroval si zavádzajúce informácie, ktoré Zväz zverejnil vo svojom stanovisku a odsúdila  neprofesionálne konanie. "Kapitolu v včelách považujeme za veľmi dôležitú a určite ju nebudeme "šiť horúcou ihlou". Momentálne sme v štádiu zberu podkladov," dodala. Odkiaľ to ale znejú tie vyhlásenia z videa R. Takáča? Hádam nie z tých médií, ktoré s nimi nekomunikovali?

R. Bránik: Skúsme sa pozrieť aj ďalej od nosa!
Radovan Bránik sa vo svojom príspevku snaží Slovákom, na tom ich rozhádanom miniatúrnom piesočku ukázať, že slovenská diplomacia má vo svete svoj "cveng". "Kúšeme a opľúvame sa tu, na rodnej hrude a už pomaly nevnímame, že existuje aj trochu... Čítať ďalej
17 | 02 | 2022 | Eka Balašková

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie.

Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.