Pokoj, oni sa požerú nenávisťou navzájom
17 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

Dnes to nebolo o súdoch. Dnes to bolo o Matovičovi, o jeho hlasovacej sekte, bolo to o Sulíkovej Kolíkovej a bolo to taktiež o odmietaní plnenia volebných sľubov koaličnému partnerovi Sme-rodina. Presne o tom bolo dnes koalíciou spálené hlasovanie o mestských súdoch v Národnej rade Slovenskej republiky.

A takto nejak dopadne Plán obnovy, ktorý si Matovič s Remišovou vo finančnom vyjadrení delili už v čase, keď na dokumente nebol ani riadok. "Korodujete, vy tupci" (slovami legendárneho Trondu z Čiernych barónov) a tá nenávisť z vášho vnútra už preteká napovrch.

"Nenávidíme to, čoho sa bojíme". Napísal už legendárny britský dramatik Shakespeare. Oni nenávidia všetkých. Lebo sa boja všetkých. A nenávidia sa už aj navzájom. Ich koaličnú moc zabíja ich nenávisť a robí z nej iba smiešnu bezmoc. Už je neskoro, aby sa snažili pochopiť prečo. Pre nich je to už neskoro. A je to aj zadosťučinenie, lebo oni sa nikdy nesnažili pochopiť tých druhých. Vrátane nás. Nemajú to v mentálnej výbave. Pudovo vnímajú, že ak niekoho chápať, tak iba vodcu sekty. A aj to len tej svojej. Aj preto zlikvidovali svoju kedysi tak valcu podobnú koaličnú parlamentnú prevahu. Lebo sa navzájom ignorujú a nenávidia. Ďalšie štádium bude mať podobu, v ktorej pocítia aj nenávisť k sebe samým. To bude ich posledné mocenské štátdium.

Nevedia sa počúvať

Oni vedia iba poslúchať. Masa submisívnych tragédov, vedených despotickými straníckymi lídrami. Teda, pardon, líder je niečo iné, toto sú diktátori. Neexistuje žiaden dobrý názor, iba ten ich. A u nich samotných neexistuje žiaden zlý názor, iba ten tých druhých, iných. Svoju vlastnú hlúposť povýšili na stranícku doktrínu. Po dvoch rokoch to tí počtom mozgových závitov obdarenejší začali vnímať. Konečne precitli. A prvé, čo začali robiť, je to, že vystavujú účet za tie dva roky mentálneho poddanstva. Nie, nie je to óda na predčasne zobudených. Ale je to vyjadrenie uspokojenia z toho, že kým doteraz boli svine všetci tí druhí, iní, inak zmýšľajúci, teraz sú už aj medzi nimi samotnými. Válov je o polovicu prázdnejší, polovica volebného obdobia je preč a čo za to? Iba poslanecký plat? To je príliš málo. Tak sa nám akosi tie prasce pri tom válove začali drgať, trkať, odtláčať a najrôznejšie si robiť napriek. Aby ešte aspoň trošku na dne zostalo. Pre všetky.

Veľkosť je...

Legendárny boxer Tyson tvrdil, že človek sa stane veľkým, keď ho iní ľudia akceptujú. Títo trpaslíci, ktorých na vedomie berie akurát tak nanajvýš ich vlastný obraz v zrkadle, to nikdy nezažijú. A túžba po sláve, po obľúbenosti, dokonca po voličskej láske je pritom tak silná. Má iba jednu chybičku - nedá sa nariadiť, nedá sa vymlátiť z ľudí policajnými obuškami. Musí prísť sama.Strana, či hnutie, či sekta či čo to vlastne je, sa blíži k hranici zvoliteľnosti. Je to politický pád z absolútnych výšin pred dvomi rokmi na totálne dno. Kal vždy sadá na dno. Tak znie pravidlo žumpy. Nenávidieť a považovať každého za blbca je riskantná politika. A tak isto je pre štát riskantné, ak si do svojho čela zvolí narcisov, plných nenávisti voči všetkému normálnemu. Patologicky plných nenávisti. Ľudí s duševnými traumami z detstva. Nedocenených, malých, prízemných.

Víťazstvo (i prehra) nevzdelanosti súčasne

Hlupák sa nestane múdrym tak, že si zaplatí vzdelanie. To nejde. Blázon sa nestane zdravým tak, že utečie z blázinca a bude sa tváriť ako zdravý. To tiež nejde. A politik sa nestane politikom tak, že začne podupkávať "...a predsa budem politikom". Ani to nejde. A koalícia sa nikdy nestane mocnou, ak je zložená z duševne chorých plagiátorov, bažiacich o vlastnom profite z dočasnej moci. Skôr či neskôr dopadne tak, ako sebavedomá arogantná Kolíková v parlamente. Bola totiž viac sebavedomá a viac arogantná, ako bolo koalícii milé. Začína sa nová koaličná orgia - stíňanie hláv. Bavme sa, vážení! Toto ide na ich účet. A v piatok prichádza druhé dejstvo tejto antickej drámy - Mikulec!

Zo súdnej mapy ide do 2. čítania iba návrh o okresných súdoch
Do druhého čítania ide zo štyroch návrhov v rámci súdnej mapy len jeden z nich týkajúci sa nových sídel a obvodov okresných súdov. Zvyšné tri nenašli vo štvrtkovom hlasovaní medzi poslancami Národnej rady (NR) SR dostatočnú podporu. V druhom... Čítať ďalej
17 | 02 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

___________________

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected].

Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.