D. Saková: Reforma má zlepšiť fungovanie súdnictva, nie vyvolávať odpor (VIDEO)
17 | 02 | 2022 I Ján Papuga

Podpredsedníčk strany Hlas - SD a bývalá ministerka vnútra za Pellegriho vlády Denisa Saková sa v relácii TA3 Téma dňa vyjadrila k súdnej mape, o ktorej v súčasnosti rokuje Národná rada Slovenskej republiky. Ide o návrh ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej. Tzv. súdnou mapou sa majú zefektívniť súdy. No táto reforma vyvolala  protesty odbornej verejnosti.

Podľa Sakovej má reforma priniesť zlepšenie fungovania štátu a jeho služieb pre občanov. Nie zhoršenie stavu. M. Kolíková túto reformu neustále mení, prerába, dorába a napriek tomu s ňou nie je spokojný nikto.

Súdna mapa sa nehýbe. Slovensko nesplnilo míľnik, môže prísť o stámilióny
Prijatie súdnej mapy z dielne ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej opäť svieti načerveno v semafore prvej žiadosti o platbu z plánu obnovy. Vyplýva to z aktualizovaných údajov na stránke plánu obnovy, farby sa pri míľnikoch naposledy menili 9.... Čítať ďalej
15 | 02 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Jediná motivácia koalície je, aby na ňu prišli peniaze z fondu obnovy Európskej únie, ktoré si na ňu vylobovala, aj keď ju teraz nevie nijako zmysluplne zrealizovať. Viac  v priloženom videu.

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.