Blanár žiada Kolíkovú.  „Podajte demisiu.“
17 | 02 | 2022 I Rasťo Ekkert

Aj dnes popoludní pokračovala v parlamente diskusia o reforme súdnej mapy. Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková nemala dostatočnú podporu koaličných poslancov. Prepadla a Richard Sulík to ťažko znáša. J. Blanár (SMER- SD) v tom má ale úplne jasno!

Zrušenie štyroch okresných súdov neprešlo

Hoci ešte v predpoludňajšom  hlasovaní poslanci zákon do druhého čítania posunuli. Tento návrh predpokladal zrušenie štyroch okresných súdov a z niektorých súdov sa mali stať pracoviská. No do druhého čítania neprešiel návrh zákona s novými sídlami a obvodmi krajských súdov.

Sudcovia to nechcú

Ešte v dopoludňajšom hlasovaní poslanci posunuli do druhého čítania vládny návrh zákona v súvislosti s novými sídlami a obvodmi okresných súdov. Tento návrh predpokladá zrušenie štyroch okresných súdov. Dôjsť má ku geografickému zväčšeniu obvodov okresných súdov a z niektorých sídelných súdov sa majú stať pracoviská. Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková navrhovala, aby ich sídlom boli po novom Trnava pre západoslovenský obvod, Žilina pre stredoslovenský obvod a Prešov pre východoslovenský obvod. Hlasovanie o tomto návrhu bolo tesné a chýbal jeden hlas na posunutie zákona do druhého čítania. Kolíková žiadala pred hlasovaním koaličných poslancov o podporu. Boris Kolár predseda Sme rodina jej odkázal, že sudcovia takúto zmenu nechcú.

Odstúpte

Vyzval podpredseda NR SR Juraj Blanár ministerku, aby podala demisiu. „Nemáte ani dôveru vlastnej koalície a váš návrh vyvolal akurát nedôveru medzi súdmi a ich zamestnancami.“ 

Sulíková tvrdá kritika ku kolegom. Neslýchané čo si DOVOLIL!
Hnutie Sme rodina je v koalícii zbytočné asi ako nejaký "nádor na krku". Vyhlásil to vicepremiér a predseda SaS Richard Sulík. Reagoval tak na to, že Sme rodina nepodporuje reformy tejto vlády. Poslanci za Sme rodina boli vo štvrtkovom hlasovaní... Čítať ďalej
17 | 02 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected].

Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.