A. Belousovová: V čí prospech sú machinácie s Ukrajinou?
17 | 02 | 2022 I Ján Papuga

Expolitička a neúnavná komentátorka aktuálnych politických udalostí Anna Belousovová na svojom facebookovom profile analyzovala situáciu po tom, čo sa v stredu (16. 2.) nekonala Amerikou predpovedaná vojna medzi Ruskom a Ukrajinou. Žiaľ, stalo sa niečo iné, čo opäť hádže polená na oheň propagandistov.  

Slovenské médiá zverejnili informáciu, že dnes ruské vojská, resp.vojaci Luganskej povstaleckej republiky začali delostrelecký útok na civilné ciele.

Podľa Belousovovej sa dočkali sa všetci, ktorí tieto dni strašili ruským útokom. „Teraz konečne môžu začať (vlastne už začali) proamerické médiá masívnu propagandu o krvilačnosti, vierolomnosti a nespoľahlivosti Ruska a Putina.

L. Machala (Republika) tvrdo skritizoval progresívnych „novinárov“
Lukáš Machala, právnik a člen hnutia Republika, reagoval na svojom profile na sociálnej sieti zareagoval ako ďalší opozičný politik na to, čo sa na Slovensku deje v súvislosti s podsúvanou vojnou Ruska proti Ukrajine. Podľa neho sa na tom priživujú... Čítať ďalej
17 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Konečne našli dôkaz svojej nenávisti

Konečne sa dočkajú svojho uplatnenia aj zbrane za miliardy navozené štátmi NATO na územie Ukrajiny. Konečne sa napraví imidž prezidenta USA a ich tajných služieb, ktorí upozorňovali na útok zo strany Ruska,“ píše expolitička.

Nezaútočila síce ruská armáda, ale ich chránenci - povstalci na východe Ukrajiny. Biden a prívrženci jeho režimu už nebudú vyzerať ako šíritelia poplašných správ a neschopní „blázni“, ale ako ochrancovia mieru a Ukrajiny.

„Môžu, no len v tom prípade, ak ľudia žerú seno a zožerú im aj túto lož, toto krvavé divadlo opakované už toľkokrát v rôznych dobách a v rôznych častiach sveta,“ píše Belousovová. Pýta sa, komu to prospelo. Určite to nie je na prospech neuznaných republík.

Spravodajský expert: Hoaxy o Rusku a Ukrajine majú vystrašiť ľudí
V stredu spúšťali mainstreamové médiá hoax, že ruské vojská mali zaútočiť na Ukrajinu. Tvrdil to aj prezident USA. Rusko tieto informácie odmietlo. Aj predstavitelia Ukrajiny od začiatku tvrdili, že vojna nehrozí. Išlo o „šarádu“ amerických médií.... Čítať ďalej
17 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Bol to plán

Pár hodín po tom, čo Dolná komora Ruského parlamentu prijala výzvu adresovanú prezidentovi Putinovi, aby Rusko oficiálne oznalo tieto republiky, a teda sa oficiálne postavili na ochranu ich ruského obyvateľstva, začať bez dôvodu ostreľovať civilné ciele na území Ukrajiny sa rovná samovražde. Určite to nie je ani na prospech Ruska.

Americký prezident a tajné služby USA sa ukázali ako totálne nedôveryhodní a nespoľahliví „diletanti a vojnoví štváči“. A zrazu je všetko inak. „Už chápete, kto mal a má záujem na vojne na východe Európy? Kto z toho bude mať prospech? Ani Rusko, ani Ukrajina a tým skôr povstalecké republiky na východe Ukrajiny to nie sú,“ analyzuje Belousovová.

Prospech podľa nej budú mať USA a kvôli tomu obetujú Ukrajinu. Taký bol a je plán. Preto bolo treba rýchlo prijať „obrannú“ dohodu s USA, a preto tu máme už pár dní po jej podpise okupačné vojská USA.

„Máme ako národ silu sa im postaviť? Priznám sa, trochu ma chytá depresia, keď som sa dočítala, že dopravcovia prerušili svoj protest kvôli prechodu týchto vojsk! (...) Je čas prestať sa hrať na vlastnom piesočku, Slováci!“ končí svoj text Belousovová.

Ďen "D" nastal
Presun amerických jednotiek je v plnom prúde. Na územie Slovenska vstúpili krátko pred polnocou vojaci americkej armády. Dôvodom je mesiace plánované cvičenie Saber Strike, kvôli ktorému sa hromadne premiestni asi 1500 amerických vojakov s 700... Čítať ďalej
17 | 02 | 2022 | Ivan Mihale

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.