Srbi si uctili Johnnyho
16 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

Srbský prezident Aleksandar Vučič udelil medailu hollywoodskej hviezde Johnnymu Deppovi. Informuje web balkaninsight.com.

Na ceremónii v Belehrade pri príležitosti Dňa srbskej štátnosti udelili Johnnymu Deppovi štátne vyznamenanie za „propagáciu Srbska“ spolu s významnými srbskými politikmi z Bosny a Čiernej Hory.

Srbský prezident Aleksandar Vučič udelil v utorok hollywoodskej hviezde Johnnymu Deppovi zlatú medailu za „mimoriadne zásluhy o verejné a kultúrne aktivity, najmä v oblasti filmového umenia a propagáciu Republiky Srbsko vo svete“.

Skromne pôsobiaci Depp

Depp, ktorý sa v posledných rokoch podieľal na niekoľkých projektoch spojených s krajinou, vrátane natáčania scén v Belehrade pre celovečerný film 'Minamata' a hlavnej úlohy v srbskom produkovanom animovanom seriáli 'Puffins Unlimited', povedal, že bol hrdý na to, že dostal ocenenie.

"Skutočne, úprimne vám ďakujem, prezident Vučič, a túto medailu za zásluhy, ak dostanem tú česť odísť s ňou, ďakujem vám za to, že ste boli tak láskaví, že ste mi ju udelili," povedal Depp. Depp bol srdečne privítaný aj v Srbsku v roku 2010 , keď navštívil filmový festival v Kustendorfe a stretol sa s vtedajším prezidentom Borisom Tadičom.

Hrdí Srbi

Na utorňajšom ceremoniáli bolo udelené najvyššie vyznamenanie krajiny, Rad Republiky Srbsko, prezidentke Republiky srbskej, väčšinovej časti Bosny a Hercegoviny, Zeljke Cvijanovičovej.

Vučič odovzdal medailu Deppovi na slávnosti Dňa štátnosti v srbskom hlavnom meste a ocenil aj politických predstaviteľov Srbov na Balkáne, bývalých bojovníkov vo vojne v Kosove a ďalších.

„Pre politika, predstaviteľa občanov Republiky srbskej, neexistuje väčšia česť alebo uznanie, než aké môže prejaviť  Srbsko,“ povedal Cvijanovič na slávnosti.

Rad srbskej vlajky prvého stupňa dostal Milan Knezevic, srbský politik v Čiernej Hore.

"Absurdné" - odkazuje Nemecko vojnovým štváčom
Nemecký kancelár Scholz potvrdil, že Ukrajina nie je v NATO vítaná. Píše na sociálnej sieti Juraj Draxler. "A to je začiatok konca celého zimného divadla." Absurdnosť "Scholz doslova povedal, že je "absurdné", aby sa veľmoci navzájom vyhrážali... Čítať ďalej
16 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

__________________________

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie.

Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.