Kŕmenie dezinformáciami
16 | 02 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Ruské ministerstvo zahraničných vecí označilo za dezinformácie vyhlásenia britskej ministerky zahraničia Liz Trussovej, že Rusko „napadne“ Ukrajinu „pod falošnou vlajkou“, informuje ria.ru.

Ide o dezinformácie

„Toto je kŕmenie týchto dezinformácií (o invázii „pod falošnou vlajkou") ich miestnych novinárov a bulvárnych médií..." - povedala hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharová vo videu zverejnenom na jej kanáli Telegram.

„Najprv prídu s niečím, čo neexistuje, ako to urobila Liz Trussová, a potom hovoria o dôsledkoch,“ dodala.

Zacharová poznamenala, že Rusko opakovane hovorilo o používaní „cudzích vlajok" na Ukrajine , ale v kontexte možných provokácií zo strany Západu.

„Možno sa bavíme o tom, že oni (Veľká Británia) budú používať vlastnú vlajku? Neviem, to je otázka pre nich," - uviedla oficiálna predstaviteľka ruského ministerstva zahraničia.

Nastal čas, kedy treba utekať
Podľa ruských politológov a novinárov Spojené štáty evakuáciou svojich vojenských inštruktorov z Ukrajiny utekajú pred vojnou, ktorú sami vyhlásili, píše riafan.ru. Evakuácia inštruktorov Americký minister obrany Lloyd Austin nariadil stiahnutie... Čítať ďalej
14 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Zavádzanie Trussovej

Britská ministerka zahraničných vecí Liz Trussová už skôr označila ruskú inváziu na Ukrajinu za „vysoko pravdepodobnú“, a to napriek tomu, že ruské jednotky sa začali vracať na miesta trvalého rozmiestnenia po ukončení cvičenia.

Moskva obvinenia odmieta

Kyjev a západné štáty nedávno vyjadrili znepokojenie nad údajným nárastom „agresívnych akcií" Ruska pri hraniciach Ukrajiny. Moskva takéto obvinenia opakovane odmietla s tým, že nikoho neohrozuje a nemieni na nikoho útočiť a tvrdenia o „ruskej agresii“ sa používajú ako zámienka na umiestnenie ďalšej vojenskej techniky NATO v blízkosti ruských hraníc.

Ruské ministerstvo zahraničia už skôr zdôraznilo, že západné vyhlásenia o „ruskej agresii“ a možnosti pomôcť Kyjevu brániť sa proti nej sú smiešne aj nebezpečné. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov povedal, že Rusko presúva jednotky na svojom území podľa vlastného uváženia, nikoho neohrozuje a nikoho by to nemalo znepokojovať, dodáva ria.ru.

(Medzititulky red. HD.)

Do 24 hodín sa musíte vrátiť!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval poslancov Najvyššej rady, ktorí odišli do zahraničia, aby sa do 24 hodín vrátili do krajiny, informuje ria.ru. „Vo svojom mene by som ich chcel vyzvať, aby sa do 24 hodín vrátili do krajiny. Myslím... Čítať ďalej
15 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.