Iba hlupáci a rusofóbi snívajú o vojne
16 | 02 | 2022 I TA SR/Ivan Brožík

Ruský veľvyslanec pri EÚ Vladimir Čižov odmietol tvrdenia, že Rusko plánuje podniknúť inváziu na Ukrajinu, ktorá by sa podľa Spojených štátov, niektorých našich štátnych úradníkov a hlavne slovenského mainstreamu a ďalších vojnoštváčov  mala začať už dnes.

"Pokiaľ ide o Rusko, môžem vás ubezpečiť, že túto stredu sa žiadny útok neuskutoční. Nedôjde k žiadnej eskalácii ani v nastávajúcom týždni, ani v ďalšom týždni, ani v nasledujúcom mesiaci," uviedol Čižov v rozhovore pre stredajšie vydanie nemeckého denníka Die Welt, z ktorého citovala agentúra DPA a jej správu prevzala agentúra TA SR.

Súdruhovia jasnovidci niekde urobili chybu

Americká vláda varovala, že ruská invázia na Ukrajinu môže začať kedykoľvek, a to aj pred koncom zimných olympijských hier, ktoré sa v súčasnosti konajú v Pekingu a končia 20. februára.  

Na obvinenia treba dôkazy, vážení

Čižov sa voči týmto tvrdeniam ohradil. "Keď vznesiete obvinenia – najmä veľmi vážne obvinenia proti Rusku – máte tiež povinnosť predložiť dôkazy. Inak je to ohováranie," povedal.

Ruský veľvyslanec zároveň opäť vyzval Západ, aby bral bezpečnostné obavy Ruska vážne. "Keď naši partneri konečne vypočujú naše oprávnené obavy, proces zmiernenia napätia na seba nenechá dlho čakať. Bolo by to v záujme všetkých Európanov od Lisabonu po Vladivostok, ale aj ďalších krajín sveta," dodal Čižov.

Iba hlupáci snívajú o vojne

Americký prezident Joe Biden na utorkovej tlačovej konferencii vyhlásil, že Spojené štáty ešte neoverili tvrdenia Ruska o tom, že začalo z blízkosti ukrajinských hraníc sťahovať svojich vojakov. Podľa šéfa Bieleho domu je stále "možné", že Rusko zaútočí. Zároveň však dúfa, že kríza môže byť stále vyriešená diplomatickou cestou.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/02/16/zatrubil-na-ciastocny-ustup

______________________________

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie.

Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.