Fico, Kaliňák, Gašpar: Vážnejšie!
16 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Vážnejšie!" Oznámil Robert Fico, predseda strany SMER - SD.

"Vážnejšie," odznelo na začiatku tlačovej konferencie, na ktorej vystúpili: Robert Fico, Robert Kaliňák a Tibor Gašpar. Tlačová konferencia bola aj o mučení, nátlaku a ničení ľudských životov, čo sú pracovné metódy "...týchto akože vyšetrovateľov," oznámila pred začiatkom TK strana SMER - SD na sociálnej sieti.

"Pravdepodobne zajtra, by sa mala konať mimoriadna schôdza Národnej rady SR, na ktorej sa bnude rokovt o vyslovení nedôvery ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovcvi," oznámil Fico.

Fico na tlačovej konferencii vystúpil s Robertom Kaliňákom a Tiborom Gašparom. V úvode oznámil, že strana SMER - SD zajtrajšiu schôdzu vôbec nevníma strana SMER - SD, ako schôdzu, ktorá sa má dotýkať individuálneho ministra. Strana SMER - SD vníma zajtrajšiu schôdzu, ako schôdzu, na ktorej sa bude rozhodovať o charaktere Slovenska.

"Či ostaneme, ako krajina, ktorá ešte má ako také črty právneho štátu, alebo defintívne sme sa vybrali cestou obludností, nezákonností a nespravodlivostí, na ktoré tak výrazne generálna prokuratúra poukázala," povedal Fico.

Fico zdôraznil, že: "...keď sa aj zajtra opäť rozhodnú, dodržať slávnu dohodu vládnej koalície z hotela Bôrik, na základe ktorej si povedali, že všetko si musíme odpustiť, nesmie sa nikomu nič stať, len aby sa nevrátila opozícia," povedal Fico.

Podľa Fica, ak by odišiel Mikulec, tak podľa tejto vlády by to znamenalo pád tejto vlády a to je dôvod, kvôli ktorému si tolerujú všetko.

Mikulcovi pôjde o hlavu
Minister vnútra Roman Mikulec bude opäť čeliť odvolávaniu zo svojej funkcie a tento krát, je jeho pozícia vážne ohrozená, nemá totiž úplnú podporu ani vo vlastných radoch. Nové vážne obvinenia Ako keby už toho nemal na rováši dosť, strana Smer v... Čítať ďalej
16 | 02 | 2022 | Rasťo Ekkert

Šok z konania prezidentky Zuzany Čaputovej

Fico oznámil, že strana SMER - SD je šokovaná z konania prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá odmietla stretnutie s podpredsedom NR SR Jurajom Blanárom a predsedom Výboru NR SR na kontrolu činnosti SIS Mariánom Saloňom, ktorí ju požiadali o urgentné stretnutie v súvislosti s Uznesením Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky zo dňa 4. februára 2022 o manipuláciách s trestnými konaniami, ktoré sa dostali do rozsahu  likvidujúceho právny štát na Slovensku. A pripomenul konanie prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá sa zastala vyšetrovateľov "čurilovcov".

Vystúpil aj Tibor Gašpar, ktorý sa podľa Fica stal obeťou a jeho smola bola v tom, že pracoval na polícii v dobe, keď vládla strana SMER - SD. 

Prezidentka si zakryla oči pred zverstvami, ktoré likvidujú právny štát
„Postoj pani prezidentky je nepochopiteľný. Napriek tomu, že pani prezidentka Čaputová na jednej strane citlivo vníma dodržiavanie princípov právneho štátu, odmietnutím stretnutia s podpredsedom NR SR si zakryla oči pred zverstvami, ktoré likvidujú... Čítať ďalej
16 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová

Psychický nátlak, mučenie

Tibor Gašpar oznámil, že sa vyjadrujú obavy z toho, či nenastanú škody na právnom systéme SR, ale Gašpar tvtrdí, že tie následky sa už stali.

"Sú tu obete na životoch, ja mám za sebou rok väzby, rok strateného života a nebol som tam sám. boli tam aj ľudia, ktorí majú malé deti a boli priamo zo života vytrhnutí ohavným konamím orgánov činných v trestnom konaní," uviedol Tibor Gašpar.

Gašpar zdôranil, že je nevinný, drží sa faktov a nadobudol plné presvedčenie o tom, že procesy boli manipulované.

Gašpar zdôraznil, že došlo k porušeniu jeho práv. Zrekapituloval čo zažil. A v rámci celej tlačovej besedy neskrýval emócie. Opísal od prvého momentu, ako došlo k jeho zadržaniu a akým spôsobom bola vykonávaná domová prehliadka. Spomenul psychický nátlak, mučenie a od prvého dňa zamietnutý akýkoľvek kontakt s rodinou. Nakoniec mu kontakt s rodinou bol umožnený, ako uviedol, kvôli smrti Milana Lučanského a tlaku, ktorý bol, na prokurátora vyvíjaný.

Gašpar stratil ilúzie o nestrannosti prokurátora Repu. A pripomenul aj to, že domovú prehliadku u neho robil p. Ďurka, ktorý chcel podpáliť auto Diany Santusovej.

Gašpar spomína 106 stranový dokument krutej pravdy. Podľa Gašpara je potrebné na to vážne poukazovať, pretože takýto postup sa môže diať aj ďalej a spôsob správania sa z NAKA môže podľa Gašpara ľahko preniesť niekde na KR PZ a OR PZ a možno aj na OO PZ.

Gašpar tvrdí, že to je zločinecká skupina, ktorá na neho nahádzala špinu a oznámil vstup do veejného a politického života, kde ponúkne svoj priestor. Kaliňák obraz o právnom štáte doplnil.

"Na Slovensku prestala existovať demokracia ako taká," povedal Kaliňák a opätovne poukázal na manipuláciu trestných konaní.

Viac vo videu:

„Matovičovská sekta“ zabúda na to svoje podnecovanie
Poslanec NRSR Matúš Šutaj Eštok sa na svojom facebookovom profile vyjadril k podaniu trestných oznámení za to, že sa vyhrážajú koaličným poslancom, ktorí hlasovali za obrannú dohodu s USA. Koalícia však zagágala ako trafená hus. Pre ňu je už dávno... Čítať ďalej
16 | 02 | 2022 | Ján Papuga

________________________

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected].

Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.