Erik Kaliňák: Čítanie odposluchov čurillovcov dokazuje najtemnejšie dohady   
16 | 02 | 2022 I Ján Papuga

Podpredseda strany Smer - SD Erik Kaliňák sa na svojom Facebooku vyjadril o nekalých praktikách vyšetrovateľov NAKA, ktoré sa zverejnili a na ktoré upozornil práve Smer. Hamranovi chlapci, ako ich nazval Kaliňák, sa napriek podozreniam cynicky dožadovali, aby generálny prokurátor zrušil vyšetrovanie.

Čítanie z vyše 100-stranového textu prezrádza závažné machinácie pri vyšetrovaní prípadov v NAKA. Zároveň potvrdzuje to, že mnohé obvinenia sa vymýšľajú, na čom sa podieľa aj vedenie rezortu a polície. Komunikovali však aj so špeciálnym prokurátorom Danielom Lipšicom.   

V spise sú zapísané rozhovory medzi vyšetrovateľmi, ktoré svedčia o manipulácii vo vyšetrovaniach a obvineniach, o snahy diskreditovať kolegov ako aj o zásahoch ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO) do živých prípadov. Okrem toho sú predmetom rozhovoru úvahy o zastrašovaní kolegov, predovšetkým vyšetrovateľky Santusovej.  

Vyšetrovateľov, tzv. čurillovcov, sa zastala aj prezidentka Čaputová. Po prevalení obsahu ich rozhovorov sa viac nevyjadrila a mlčí, žiadnu sebareflexiu nevyvodila.

Kaliňák považuje dokument za závažný, pretože odhaľuje praktiky NAKA. Najmä vo vzťahu k opozícii, na ktorú chceli vyšetrovatelia na povel čosi „našiť“.

        

Mikulcovi pôjde o hlavu
Minister vnútra Roman Mikulec bude opäť čeliť odvolávaniu zo svojej funkcie a tento krát, je jeho pozícia vážne ohrozená, nemá totiž úplnú podporu ani vo vlastných radoch. Nové vážne obvinenia Ako keby už toho nemal na rováši dosť, strana Smer v... Čítať ďalej
16 | 02 | 2022 | Rasťo Ekkert

___________________________

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected].

Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.