Protestujúci autodopravcovia smerujú z Bratislavy k hraničnému priechodu Kúty
15 | 02 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Protestujúci autodopravcovia sa o 18.00 h začali presúvať z Rožňavskej ulice v Bratislave k hraničnému priechodu Kúty. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová s tým, že kolóna sa zatiaľ presúva bez väčšieho zdržania.

"Polícia situáciu v súvislosti s autodopravcami celý deň monitoruje a aj s nimi komunikujeme. Situáciu budeme sledovať aj počas večerných hodín na hraničných priechodoch," uviedla Bárdyová.

Polícia deklaruje, že ak dôjde k blokovaniu ciest, ako aj hraničných priechodov, bude na situáciu operatívne reagovať.
"Aby nedošlo k zbytočnému zdržaniu vodičov, prípadne aj k tvorbe kolón, budeme verejnosť informovať, aby sa vodiči mohli dotknutým úsekom vyhnúť, prípadne využiť obchádzkové trasy," poznamenala hovorkyňa.

Stanislav Skala z Únie autodopravcov Slovenska (UNAS) pre TASR potvrdil, že v utorok večer končia štrajk na Rožňavskej ulici v Bratislave a začnú postupne blokovať niektoré hraničné priechody. Autodopravcovia začali štrajk v Bratislave v pondelok (14. 2.) čiastočnou blokádou Rožňavskej ulice. Chcú tak poukázať na problémy, ktorým čelí sektor. Ministerstvo dopravy odsúdilo, aby si autodopravcovia blokovaním premávky robili "rukojemníkov" zo slušných ľudí.

Autodopravcovia začínajú ostrý štrajk
Podmienky autodopravcov vypočuté neboli. Nepochodili ani medzi ministerstvami a a inými kompetentnými osobami. Preto sa v utorok rozhodli k ráznemu kroku. Oznamujú, že vstupujú do ostrého štrajku. Začnú vraj konať už dnes večer, a to priamo na... Čítať ďalej
15 | 02 | 2022 | Ivan Mihale

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie.

Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.