Podpredseda Smeru - SD: Pripravujú sa aj bilboardy s fotkani „vlastizradcov“    
16 | 02 | 2022 I Ján Papuga

Podpredseda Smeru - SD a poslanec NRSR Ľuboš Blaha sa na svojom sledovanom profile na sociálnej sieti vyjadril k podávaniu trestných ohlásení za to, že sa vyhrážajú koaličným poslancom, ktorí hlasovali za obrannú dohodu s USA. Svoj text uviedol titulkom: Reakcia na trestné oznámenie zo strany SS, pardon, SaS.

„Sulíkova SaS na mňa podala trestné oznámenie za podnecovanie, ohováranie a šírenie poplašnej správy. Výborne sa na tom zabávam. Podnecoval som vraj tým, že som zverejnil verejne prístupné informácie o koaličných poslancoch. Rozmýšľam, či budú Sulíkovci žalovať aj webstránku NR SR, odkiaľ som tieto údaje prevzal.

SaS podáva pre vyhrážky poslancom trestné oznámenie, pridalo sa aj OĽANO
Poslanci Národnej rady (NR) SR za SaS podávajú v utorok trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu šírenia poplašnej správy, podnecovania a ohovárania. Informoval o tom poslanec SaS Ján Benčík. Oznámenie sa týka vyhrážok... Čítať ďalej
15 | 02 | 2022 | Ivan Mihale

Pri všetkej úcte - a nie je podnecovanie skôr to, ak Denník N napíše, že Blahu treba zastaviť? A že ma treba strčiť do basy? A zničiť? Neboli podnecovaním šibenice na protestoch pred príbytkom Roberta Fica či Pavla Pašku? Neboli podnecovaním predvolebné hejty poslanca Dostála, ktorý vyzýval k deratizácii Smeru a dehumanizoval nás ako hmyz, ktorý treba zlikvidovať?

Rozdeľujú spoločnosť, označujú ľudí za luzu  

(...) My celé roky zažívame vyhrážky a hejt zo strany liberálnych médií a tzv. slušnoľudí. Ale o tom sa nepísali palcové titulky, to bolo bratislavskej kaviarni jedno. Odrazu sa boja a pištia ako myši, pretože spáchali vlastizradu, nedovolili parlamentnú diskusiu a v rekordnej rýchlosti podpísali americkú okupáciu. A ľudia sú z ich arogancie zdesení.

Vedia, že nemôžu ani len vyliezť na ulicu - nie kvôli mne, ale kvôli tomu, čo spáchali. A vyhovárajú sa na mňa. A ďalej rozdeľujú slovenskú spoločnosť, Slovákov označujú za ,luzu´ a lejú olej do ohňa. Sú to oni, kto ohovára dve tretiny Slovákov, ktorí odmietajú amerických vojakov na slovenskom území. Nadávajú im do čvargy, dobytku a robia z nich ,omyl´.

Keď hulákalo Progresívne Slovenko
Ústavná právnička Judita Laššáková vo svojom videu hovorí o tom, čo sa udialo niekoľko dní po hlasovaní o vlastizradnej dohode s USA. A zase raz čosi pripomína. Zoznamy To, ako kto hlasoval, je po každom verejnom hlasovaní zavesené na webe NR... Čítať ďalej
15 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Práveže oni útočia na opozíciu

Vraj sú naši voliči násilnícki. Zvláštne. Nespomínam si, že by čelil násiliu nejaký liberálny politik, ale dobre si pamätám, ako nejaký slušnočlovek v decembri rozbil auto Robertovi Ficovi, zranil mu vodiča a otvorene sa vyhrážal jeho likvidáciou.

Ešte smiešnejšia je žaloba za šírenie poplašnej správy. Jediný, kto šíri poplašnú správu, je Heger, ktorý hovorí, že sa musíme pripraviť na inváziu Ruska. Poplašnú správu šíri Denník N, ktorý otvorene straší vojnou - už dokonca vedia, že vypukne zajtra. Sami Ukrajinci nechápu, čo to Američania trepú. Čo iné je toto strašenie ako šírenie poplašnej správy?

Šírenie poplašných správ a kriminalizácia - cesta k fašizmu

Od Hegera počúvame, že chcú ,rozložiť hniezda dezinfoscény´. Od Šimečku čítame, že sme ,nepriatelia demokracie´. Toto všetko je slovník nacistov a totalitných režimov. Idú sa vyhubovať ,nepriatelia štátu´. A budú aj koncentráky?

Kriminalizácia opozície je prvý krok každého fašistického režimu. Chcú nás strčiť do basy a tam možno zariadiť, aby sme skončili ako Milan Lučanský. Hitler staval koncentračné tábory, títo používajú inštitút väzby. Iný rozdiel nevidím. Nenávidia ma, pretože hovorím pravdu na plné ústa - spáchali vlastizradu a Slovensko si zaslúži poznať ich tváre. (...)

A mimochodom, bilboardy so zoznamami vlastizradcov budú už čoskoro - po celom Slovensku.“

Prieskum: Hlas jasne vedie, Sme rodina zostala za dverami
Podľa najnovšieho prieskumu agentúry VOX Politico. jasne vedie strana Hlas s 22 %, na druhom mieste je SaS 15% a na treťom Smer s 13. percentami. Podiel rozhodnutých voličov bol 51,3%. Kto ešte by sa dostal do parlamentu Podľa tohto prieskumu by... Čítať ďalej
15 | 02 | 2022 | Rasťo Ekkert

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.