Od marca normálny život pre všetkých
15 | 02 | 2022 I Rasťo Ekkert

To predpovedajú dátoví analytici z Dát bez pátosu a prikláňa sa k nim aj minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Tvrdia, že Omikron je na vrchole a situácia sa už bude len zlepšovať. To že ich vypočuli konečne aj naši „kompetentní“ naznačuje aj zmiernenie pandemických opatrení, ktoré platí od dnes.

V počtoch obetí sme na 30. mieste

Ako hovoria odborníci, začalo sa konečne liečiť a keď aj príde záchranka k ťažším prípadom, väčšinou hospitalizácie nie je nutná. „V počtoch obetí za týždeň sme už 2 týždne okolo 30. miesta v Európe. Na umelej pľúcnej ventilácii je niečo viac ako sto pacientov a na JIS je 253 pacientov.“

Hystéria a panika

Niektoré okresy majú pozitivitu 70%. Tam sa v rade a v ordináciách na testovanie nakazili aj tí 3 negatívni z 10. Máme 300,000 pozitívnych za 14 dní (PCR+AG). Napriek tomu nekolabuje ani ekonomika, ani doprava, ani služby, ani hasiči a záchranky, ani smetiari. Ale hystéria a panika bola. Hlásenia o “nebude to fungovať. Už 2 mesiace sme v OK móde,“ hovoria analytici.

Nádej zomiera posledná

Treba len veriť, že tieto informácie sa potvrdia a ľudia sa budú môcť konečne poriadne „bez rúška“ nadýchnuť a začať normálne žiť.

Od dnes - nákupy pre všetkých
Podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR od dnes 15. februára, môžu všetky maloobchodné predajne fungovať v režime základ. Hurá na nákupy V praxi to znamená že, kým doteraz boli v základe len takzvané esenciálne predajne od dnes vás už... Čítať ďalej
15 | 02 | 2022 | Rasťo Ekkert

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie.

Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.