J. Mesík: Go, Canada, Go!
15 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

"Pád Pfizer - Trudeau-vskej tyranie v Kanade sa blíži!" Jasá na svojej nástenke na sociálnej sieti MUDr. Juraj Mesík. 

Konvoj slobody slávi úspech

"Premiér kanadskej provincie Ontário (40% obyvateľstva Kanady - cca 15 miliónov ľudí, cez 1 milión km2) oznámil, že zruší požiadavku na preukazovanie sa očkovacími pasmi. Provincia Ontário je už viac než dva týždne epicentrom protestov proti opatreniam súvisiacim s koronavírusom. Informovala o tom agentúra AFP," píše Juraj Mesík. „Ideme sa zbaviť pasov,“ povedal na tlačovej konferencii s tým, že drvivá väčšina ľudí je proti koronavírusu zaočkovaná a vrchol vlny vyvolanej koronavírusovým variantom omikron pominul. Na zrušenie opatrení súvisiacich s pandémiou koronavírusu vyzývajú demonštranti, ktorí blokujú kanadskú metropolu Ottawa v provincii Ontário, už vyše dvoch týždňov, pripomína AFP."

Podarí sa obnoviť jediné štátne kúpele? (FOTOGALĚRIA)
Pobyt v bazéne za zvukov stíhačiek pristávajúcich na neďalekom vojenskom letisku. Posedenie v parku s vojenskou technikou US Army preháňajúcou sa po okolitých cestách-necestách. Alebo akú predstavu má o obnovených kúpeľoch Sliač minister... Čítať ďalej
15 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Niekde ich rozohnali, inde sa nedali

"Polícia v nedeľu rozohnala protestujúcich, ktorí blokovali most Ambassador Bridge medzi Kanadou a americkým mestom Detroit – kľúčovú obchodnú spojnicu. Demonštranti však naďalej blokovali hraničné priechody v Alberte a Manitobe nákladnými autami a poľnohospodárskymi zariadeniami." objasňuje sitááciu J. Mesík: "Podľa kanadskej verejnoprávnej televízie CBC je premiér Justin Trudeau pripravený použiť zákon o mimoriadnych situáciách, aby dal vláde dodatočné právomoci v prípade národnej krízy."

Už vo štvrtok

"Uvoľňovanie zdravotníckych opatrení v Ontáriu sa začne vo štvrtok 17. februára odstránením „všetkých kapacitných obmedzení okrem športových podujatí, koncertov a divadiel, ktoré budú obmedzené na 50 percent, niektoré podujatia s vysokým rizikom budú tiež obmedzené na 25 percent“," cituje J. Mesík Forda s tým, že "Samotný očkovací pas bude zrušený 1. marca, píše AFP."

Potiaľ citát.

Európa bude podľa J. Mesíka nasledovať. "A potom zostane už "len" presadiť spravodlivosť za spáchané zločiny proti ľudskosti a ekonomické zruinovanie a vytunelovanie štátu. Dosiahnuť ju bude ťažšie, ale ak občania Slovenska vzdajú zápas za spravodlivosť - hrubé čiary za zločinmi minulosti sú nám žiaľ vlastné - skôr či neskôr sa niečo podobné znovu zopakuje."

Od dnes - nákupy pre všetkých
Podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR od dnes 15. februára, môžu všetky maloobchodné predajne fungovať v režime základ. Hurá na nákupy V praxi to znamená že, kým doteraz boli v základe len takzvané esenciálne predajne od dnes vás už... Čítať ďalej
15 | 02 | 2022 | Rasťo Ekkert

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie.

Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.