E. Chmelár: Médiá beztrestne hecujú vojnu. Pôjdu novinári do prvej línie?
16 | 02 | 2022 I Ján Papuga

Historik a politológ Eduard Chmelár na svojom profile na sociálnej sieti vyjadril k bezprecedentnému šíreniu poplašných správ o vojne na Ukrajine, ktoré šíria propagandistické médiá hlavného prúdu, menovite Denník N. Médiá zohrávajú v ukrajinskom konflikte hanebnú úlohu a vytvárajú atmosféru vojny.

Chmelár si všimol, že Denník N včera prišiel s výraznou červenou farbou v tlačenom vydaní, na ktorom svieti titulok Vojna. Mali o nej informovať americké tajné služby a západní diplomati. Chmelár považuje tento hysterický titulok za šírenie poplašnej správy. Nikto z predstaviteľov štátu ho neodsúdil.

„Večer mi volala kamarátka z Ukrajiny, s ktorou som sa zoznámil zhodou okolností v Kyjeve, niekoľko týždňov po Majdane. ,Čo ste tam všetci zošaleli?! Aká vojna?? Kde?? Ako to, že tu o tom nič nevieme??? Máme väčší strach z vašich správ ako z Rusov!´ píše Chmelár o svojej skúsenosti.“

https://www.hlavnydennik.sk/2022/02/15/nakukli-putinovi-do-diara-vojna-bude

„Liberálne“ médiá túžia po vojne

Médiá v tejto nebezpečnej dezinformácii podľa Chmelára zohrávajú hanebnú úlohu. Neupokojujú, ale desia; neznižujú napätie, ale zvyšujú ho; neinformujú, ale manipulujú; neprispievajú k porozumeniu, ale k nenávisti; nevedú nás k mieru, ale k vojne.

„Viete, keď toto vidím, keď čítam, čo komunikuje prepytujem dekanka Fakulty masmédií Iveta Radičová a jej pravá ruka Michal Vašečka, pýtam sa, kam sa prepadlo vzdelávanie novinárov. Lebo kedysi každý elév vedel, že informácia sa overuje z minimálne dvoch až troch na sebe nezávislých hodnoverných zdrojoch – a spravodajské hry tajných služieb medzi ne rozhodne nepatria,“ pohoršuje sa Chmelár.

Milióny mŕtvych...

„Najhoršie je, že keďže už každému príčetnému človeku začína dochádzať, že žiadna vojna nebude, títo vojnoví štváči sú schopní vyhlásiť to za svoje víťazstvo a vyhovárať sa, že invázia sa neuskutoční, lebo v tom Rusku zabránili oni! Žiadnu sebareflexiu od týchto militantných darebákov nečakajte, ale práve preto by ste si mali zapamätať, kto vás neustále ženie do vojny a kto od roku 1945 spôsobil desiatky miliónov mŕtvych a bezkonkurenčne najviac prípadov porušenia medzinárodného práva. Nápoveda: Rusko to nebolo.

Ale počuli ste niekedy od Korčoka, Čaputovej a podobných, že by žiadali zavedenie sankcií voči USA za ich vojnové zločiny a vraždenie civilistov? Z ich strany nejde o žiadne hodnoty, len o slepú podriadenosť jednej veľmoci. Nedajte sa preto otráviť dnešnými rečami Zuzany Čaputovej, ktorá má na ústach med a v srdci jed, ktorá sa vám snaží navravieť, že ste zmätení, lebo ste uverili klamstvám – tie najväčšie klamstvá totiž vyprodukovala ona sama,“ píše historik.

Prezidentka: Zahraničná politika nebude úspešná bez jasnej podpory doma
Bolo by ilúziou myslieť si, že slovenská zahraničná politika bude úspešná, ak nebude mať jasnú podporu doma. Práve tú dnes strácame a musíme sa o ňu znova uchádzať. Prezidentka SR Zuzana Čaputová to uviedla v príhovore na 20. ročníku Hodnotiacej... Čítať ďalej
15 | 02 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ukrajina musí pochopiť, že ju využívajú

Teraz je dôležité, aby Ukrajinci pochopili, že ich Američania iba zneužívajú v ich geopolitickom zápase s Rusmi. Ukrajina nikdy nebola taká opustená ako dnes. Západní diplomati odtiaľ ušli ako prví, nasledovali ich oligarchovia, no Ukrajincov najviac ponížilo a podráždilo to, keď šéf americkej diplomacie Blinken oznámil presťahovanie veľvyslanectva USA z Kyjeva do Ľvova.

V Kyjeve ho pochopili tak, že Spojené štáty formujú samostatnú západnú Ukrajinu. Preto Kyjev vydáva smerom k Washingtonu čoraz podráždenejšie reakcie. Ukrajina musí pochopiť, že ju čaká na ceste k politickej a ekonomickej stabilite ešte dlhá cesta a že preto musí niečo urobiť predovšetkým sama a nespoliehať sa na to, že jej Západ niečo „daruje“ a bude si donekonečna zakrývať oči pred problémami, ktoré tam sú.

História sa opakuje

Médiá a politici vám zmysel hodnôt neustále prekrúcajú, ale spomeňte si, kto stále ospravedlňuje zbrojenie, násilie, vojny a vytváranie nepriateľstva. My to nie sme. A opäť zdôrazňujem: nie je náhoda, že do konfliktu s Ruskom nás dnes slepo ženú tí istí, ktorí nás zatiahli do najničivejších vojen po roku 1989.

Desivé - tá vojna, ktorú tak USA a ich nohsledi potrebujú, asi nebude
"A prečo?" Pýta sa vo svojom blogu právnik Peter Weis. "Lebo toto"... si zároveň Peter Weis aj odpovedá. "Ostanú len štekajúci psi. Pre mladšie ročníky, použite google translate." Nájdite jeden argument pre útok zo strany Ruska - jediný logický... Čítať ďalej
15 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku. Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog. Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD