Diktatúra moci - od plazivého štýlu poskokmi vpred!
15 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

Verejne sa ospravedlňujem pánovi Ladislavovi Kamenickému. Podceňoval som ho, nepovažoval som ho za výrazného politika, hoci nikdy som nespochybňoval jeho odbornosť. Avšak dnes sa mu ospravedlňujem. To podceňovanie už neplatí, pán Kamenický.

"Demokracia zatvorených úst" - niet lepšieho pomenovania, ktorým by sa dalo opísať besnenie tupcov a mentálnych krtkov, či už v politike moci, alebo v propagande mainstreamu na Slovensku. Máme tu diktatúru karpatského typu, teda - "demokraciu" zatvárania úst. Ceaușescu, ak by ho pred tridsiatimi rokmi neodstrelili pri múre, by dnes iba slepo závidel.

Totalitarizmus je uplatňovanie (alebo zjavná snaha o uplatňovanie) zásady totality. Totalita je režim štátu (v širšom zmysle aj politickej strany a pod.), založený na totálnom presadzovaní štátnej ideológie či moci vo všetkých oblastiach, často aj násilnými a bezprávnymi metódami. Totalitarizmom sa myslí spoločensko-politické zriadenie, pre ktoré je príznačné všeobecné despotické zasahovanie autoritatívneho politického subjektu do všetkých spoločenských oblastí, ako aj do života jednotlivcov. Pred nežnou revolúciou sa na Slovensku týmto pojmom označovali najmä fašistické režimy, od nežnej revolúcie aj socialistické režimy. A predpokladám, že o nejaký čas sa toto pomenovanie ustáli aj nad historickým opisom súčasnej mocenskej epochy na Slovensku.

Totalitarizmus bez výnimky

Prezidentka ignoruje vôľu väčšiny občanov, dokonca, koná presne v protiklade s touto vôľou. Popri totalitarizme je to arogancia, svojvôľa a hrubé zneváženie prezidentského sľubu. Teda, verejného prísľubu. A zas tu máme aj konflikt s trestným činom. ("Sľubujem na svoju česť a svedomie vernosť Slovenskej republike. Budem dbať o blaho slovenského národa, národnostných menšín a etnických skupín žijúcich v Slovenskej republike. Svoje povinnosti budem vykonávať v záujme občanov a zachovávať i obhajovať ústavu a ostatné zákony.") Pani prezidentka nemá žiadnu česť, žiadne svedomie a nič nevykonáva v záujme občanov. Arogantne ich ignoruje. raz sa jej za to vypíše účet. Do histórie vojde nie v šatách od Hanečku, ale v kaftane historickej hanby. A to bude ešte rada.

Vláda a parlament?

Nedávno som to pomenoval - to je gang štyroch a ich hlasovacích zariadení. Jeden z nich sa z času na čas javil ako človek, ktorý vie, že vládnuť neznamená uzurpovať si moc a že demokraticky vládnuť neznamená urobiť si zo štátu vlastnú eseročku. Ostatní zabudli na slovo demokracia - paradoxne - v momente sľubu poslanca. Áno, aj ten tu pripomeniem: "Sľubujem na svoju česť a svedomie vernosť Slovenskej republike. Svoje povinnosti budem plniť v záujme jej občanov. Budem dodržiavať ústavu a ostatné zákony a pracovať tak, aby sa uvádzali do života." No a keďže tento sľub denne pošliapavajú skutkami, rečami a svojím konaním, sú to podvodníci. Nič iné. Podviedli národ. Hnusne, v priamom prenose. Bez elementárnej hanby a straty vlastnej cti. (Hovorím o koaličných poslancoch, až na nejaké ojedinelé výnimky, aj to často vajatajúce.)

Diktátori demokracie

Diktatúra je neobmedzená vládu jedného človeka alebo skupiny ľudí (armády, jedinej politickej strany…) alebo koalície, alebo gangu štyroch, vyberte si a samozrejme ich poslaneckých nástrojov na výkon diktátorskej moci. Diktátorský štát je štát, v ktorom sa takouto formou vládne. Máme nejaké pochybnosti? Čelný predstaviteľ diktatúry, teda neobmedzený vládca či vládca, ktorého slovo je "zákon", sa nazýva diktátor. Pokojne nazvime slovenský gang štyroch diktátorskou štvorkou.

Vysvetlime si aj pojem režim. Politický režim

Demokratické štáty majú spravidla fungujúci parlamentarizmus a demokratickú vládu. (Pozor, tu neplatí to, čo tvrdia totalitní diktátori, že demokracia je mandát.) Demokratická vláda vládne demokraticky. Politický režim, na rozdiel od demokracie, je systém metód, techník a prostriedkov, ktorými sa vykonáva politická moc a charakterizuje politický systém danej spoločnosti. tak si to teraz trošku sami vo vašom myslení zrovnajte. Ako sa u nás vykonáva politická moc? A ako ju v tom podporuje propaganda mainstremu? (To, že politickou mocou platená a uplácaná, to už ani netreba spomínať.)

L. Kamenický: Koalícia ničí demokraciu, odstraňuje názorových odporcov
Exminister financií za Smer - SD a poslanec NRSR Ladislav Kamenický sa na svojom profile vyjadril k nedeľným politickým reláciám. Svoje vyjadrenie označil názvom: Treba sa zbaviť generálneho prokurátora a najlepšie celej opozície - Remišová, Krúpa,... Čítať ďalej
15 | 02 | 2022 | Ján Papuga

________________

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie.

Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.