BBC sa odmietla ospravedlniť za vtip o Ukrajine
15 | 02 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Britská televízna stanica BBC sa odmietla ospravedlniť za vtip, ktorý na úvod svojej talkshow predniesol Graham Norton. Obľúbený moderátor uviedol, že ak sa na reláciu niekto pozerá spätne, možno už namiesto Ukrajiny existuje „juhozápadné Rusko“. Niektorí diváci kvôli tomu podali sťažnosť, ale BBC sa za svojho moderátora postavila. V komédii nie je nič zakázané, reagovala stanica, informujú novinky.cz.

Vtip zaznel v úvodnej časti programu Graham Norton Show, v ktorom írsky moderátor vždy krátko a vtipne okomentuje aktuálne dianie.

V diele zo 4. februára prišla reč na návštevu britského premiéra Borisa Johnsona v Kyjeve. „Tento týždeň odletel na Ukrajinu. V prípade, že sa pozeráte zo záznamu: odletel do juhozápadného Ruska,” povedal Norton.

Reakcia BBC

Časť divákov sa na tento vtip sťažovala, a preto zrejme BBC cítila potrebu sa proti kritike vymedziť. „Uvedomujeme si závažnosť tamojšej súčasnej situácie a môžem vás uistiť, že za touto poznámkou nebol úmysel nikoho uraziť,” reagoval hovorca stanice.

Hovorca vysvetlil, že komédia je extrémne subjektívnym žánrom, a preto je pochopiteľné, že diváci reagujú rôzne. „Hoci nie je žiadna téma zakázaná, uvedomujeme si, že niektoré vtipy môžu pôsobiť inak na tých, ktorí majú s určitou situáciou osobnú skúsenosť,” dodal, uzatvárajú novinky.cz.

(Medzititulky red. HD.)

Nastal čas, kedy treba utekať
Podľa ruských politológov a novinárov Spojené štáty evakuáciou svojich vojenských inštruktorov z Ukrajiny utekajú pred vojnou, ktorú sami vyhlásili, píše riafan.ru. Evakuácia inštruktorov Americký minister obrany Lloyd Austin nariadil stiahnutie... Čítať ďalej
14 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.