Heger sa pripravuje na reálnu hrozbu! Asi si listuje v nejakom obľúbenom leporelku, odkazujú ľudia
14 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Musíme sa pripraviť na reálnu hrozbu! Informuje o tom premiér Eduard Heger v statuse na sociálnej sieti. Kto tu o hotovej vojne melie? Kto tu prilieva olej do ohňa? Západ! Odkazujú mu ľudia.

Musíme byť jednotní a pripravení

"Predseda Európskej rady Charles Michel zvolal dnes dopoludnia videohovor so zástupcami EÚ ohľadom eskalujúcej situácie na Ukrajine. Všetci sa zhodujeme na tom, že sme rozhodne za diplomatické riešenia, ale je potrebné sa zodpovedne pripraviť aj na reálnu hrozbu," píše premiér.

Podľa Hegera všetci podporujú územnú celistvosť Ukrajiny a v prípade jej akéhokoľvek narušenia sú za jednotnú, rýchlu a ráznu reakciu.

Preberali aj následnú pomoc pre Ukrajinu, ktorej by možný vojnový konflikt mohol spôsobiť vážne ekonomické problémy. "EÚ je spoločenstvo demokracie a solidarity. Preto podporujeme navýšenie finančnej pomoci zo strany EÚ, a zároveň zvažujeme aj samostatnú pomoc, ktorá vyplynula z požiadavky nášho suseda," priblížil možné kroky Heger.

Čo sa stane, keď útok na Ukrajinu nebude? Radačovský v tom má jasno!
Američania rozhodli, že v stredu Rusko zaútočí na Ukrajinu! Krúti hlavou v statuse na sociálnej sieti bývalý sudca a europoslanec Miroslav Radačovský. Nie je celý tento humbuk len kvôli tomu, aby USA mohli umiestniť svoje vojská vo východných... Čítať ďalej
14 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Ľudia si povedali svoje

Komentáre pod Hegerovým statusom na seba nenechali dlho čakať. Neboli však také, aké by si asi predseda vlády prial.

Vladimír pripomína: "Pred Majdanom 2014 nebol problém s územnou celistvosťou Ukrajiny. S Majdanom a vraždením na ňom vznikol problém, trvá do dnes. Minské dohody mali by problém riešiť. Neplnia sa. Pán premier, požiadajte kolegu na Ukrajine, aby Ukrajina plnila to, na čom sa dohodla a čo plniť sľúbila v Minsku."

"Dúfam, že nebudete tak dlho diskutovať a rokovať, ako vlády Francúzska a V. Británie, ktoré toľko rokovali a diskutovali, až sa vojaci Wehrmachtu dívali z brehov kanálu La Manche na Doverské útesy a ich kolegovia stáli pred bránami Paríža," konštatuje Augustín.

"Vaša schopnosť komunikácie je niečo, čo sa vyhadzuje pri veľkom upratovaní suterénu," myslí si Jarmila.

Heger seje strach, čo bude žať?
Na deeskaláciu napätia medzi Ruskom a Ukrajinou sú potrebné ďalšie rokovania a treba využiť všetky diplomatické kanály. Zároveň sa treba zodpovedne pripraviť na hrozbu invázie. Premiér Eduard Heger (OĽANO) to uviedol po pondelkovej videokonferencii... Čítať ďalej
14 | 02 | 2022 | Ivan Mihale

Vraj spoločenstvo demokracie a solidarity

"Ked tak sledujem dianie v západoeuropskych mestách, ku ktorým sa protestami pridáva dokonca už aj Škandinávia, mám pocit, že pri písani postov si listujete v nejakom obľúbenom leporelku. Vraj spoločenstvo demokracie a solidarity. Keď si EÚ nezačne uvedomovať realitu, dopadne ako komouši. Tí sa tiež skrývali za síce okrídlene a vznešené, ale bohapusto praádne frázy," myslí si Miloš.

Hilda: "No vy ste to už pohnojili, vám už jednota nepomôže. Váš covidofašizmus vás dobehol. Opice a dezoláti a podobné vaše svinstvá, ktorými ste ľudí ocajchovávali, tak teraz si volajte po jednote. Chceli ste covidofašizmus prekryt Ukrajinou a zas ruskofašizmom, kremeľskými bratmi a ruskom ako agresorom, no skončili ste totálne úboho a to preto, že ste išli proti svojmu národu a občanom. Nič dobré si nikto z vás nezaslúži a ani nebude mať, darmo budete mať aj zmluvu neviem s kým."

Miroslav to zaklincoval:  "Rusi vravia, že nemajú v pláne zaútočiť. Ukrajinský prezident chce od USA dôkaz, že Rusi 16.2. zaútočia, lebo on o ničom takom nevie a nech západ nešíri paniku. Tak kto tu o hotovej vojne melie? Kto tu prilieva olej do ohňa? Západ!"

https://www.hlavnydennik.sk/2022/02/14/pri-ukrajinskych-hraniciach-prihara-video

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected].

Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.