Ako to je na tom našom dvore
15 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

Asi každý viac, či menej sledujeme aj svetové dianie. Pri čo len základnej potrebe prehľadu sa tomu nevyhneme. 

Organizácia spojených národov by mala byť autoritou, ktorá práve tie "národy" dokáže "umravniť". 

Kúsok histórie

OSN bola založená v San Franciscu, 24. októbra 1945 na základe Charty OSN. Prijalo ju 51 štátov, vrátane vtedajšieho ČeskoSlovenska. Wikipedia o tejto organizácii hovorí, že "Cieľom OSN je zachovanie medzinárodného mieru, bezpečnosti a zaistenie medzinárodnej spolupráce. Členstvo je založené na princípe suverénnej rovnosti, štáty majú zastúpenie v tzv. stálej misii. Hlavné sídlo OSN je v New Yorku, ale tiež vo Viedni, či Ženeve. Každý členský štát má svojich zástupcov vo Valnom zhromaždením a disponuje jedným hlasom."

Nemohol už počúvať vlastné ... slová?
Ján Gordulič bol tvárou internetovej relácie Ťažký týždeň šesť rokov. Prednedávnom z postu moderátora znechutený odišiel. Sám tvrdí, že je znechutený. Poštár Janko Mnoho ľudí ho poznalo z verejnoprávnej televízie, ako poštára, ktorý v červenej... Čítať ďalej
14 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Poďme teda na ten náš dvor

Máme na ňom psa. Rešpektujú ho sliepky, kopec všelijakého hydu, no do dvora sa nasťahoval pes, ktorý nejaký čas slúžil mäsiarovi. A veru, aj má spôsoby mäsiarskeho psa. Keď má chuť, zadrhne si sliepku, trúfol si už aj na kačice. Z pár kráv si spravil kamarátov, poslúchajú ho. Keď gazda prikúpil ovce, tie síce občas bľačia, že sa im to nepáči, ale mäsiarsky pes ukáže svoje zubiská a ovečky sa zľaknú. 

Starý pes občas zabreše, no nikto ho už nepočúva. Bol dobrý strážca dlhé roky, takže gazda ho z akejsi nostalgie necháva dožiť na dvore, výdatne ho prikrmuje, lebo veď si pamätá, koľko dobrého pre jeho dvor urobil. Vládu nad dvorom sa však postupne snaží prevziať mäsiarsky pes. Keď ho nechcú nejakí rebeli poslúchnuť, pohrozí zašlou slávou starého psa a ten, aby nezostal v hanbe, slabým, uboleným hlasom čosi zašteká. 

Taký pes, to je člen rodiny. Zvlášť, keď si vie na dvore udržať poriadok. Dobrý pes gazdovi nikdy nezadrhol sliepku, dozeral, aby "bláznivý býk" neudupal húsatá, ktoré sa na jar tmolievali okolo matere husi a vedel rozohnať dva barany, ktoré sa rozhodli dodurkať rohami. 

Tak takto - vojnoštváči!
A mám toho naozaj dosť. Upozoňujem dôrazne všetkých, ktorí verejne, bez štipky použitého mozgu, na totálnu drzovku, páchajú v priamom prenose trestnú činnosť. Platí to tak pre médiá mainstreamu, aj pre tých, ktorí si príliš sebavedome hovoria... Čítať ďalej
13 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

Lenže mäsiarske psy so svojimi spôsobmi na dvore poriadok nikdy neurobia. Či vtrhnú do kurína, do zajačinca alebo k jazeru, všade je chaos a lietajú kde chlpy, kde perie. 

Nie je čas na to, aby sa dvor zhodol, že takto to ďalej nepôjde?

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie.

Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.