Orbán VARUJE pred návratom ľavice
13 | 02 | 2022 I Ingrid Vrabcová

V Maďarsku oficiálne odštartovala kampaň pred parlamentnými voľbami, ktoré budú 3. apríla. Premiér Viktor Orbán (Fidesz) varuje pred návratom ľavice k moci, informujú novinky.cz.

Maďarsko musí ísť vpred, nie späť!

Nadchádzajúce voľby chcú podľa Viktora Orbána využiť na návrat expremiéri Ferenc Gyurcsány a Gordon Bajnai. „Maďarsko musí ísť vpred, nie späť,“ - zdôraznil predseda Fidesz.

Pomôže mu vyhrať voľby?
Maďarský premiér Viktor Orbán pozval bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa na návštevu do Budapešti. Informoval o tom britský denník The Guardian. Viktor Orbán si od pozvania sľubuje, že ho Trump podporí v kampani pred aprílovými... Čítať ďalej
12 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Jeho mierová misia

Orbán vo svojom prejave povedal, že je potrebné zabrániť vojne medzi Ruskom a Ukrajinou. Svoju nedávnu cestu do Moskvy, kde rokoval s prezidentom Vladimírom Putinom, označil za mierovú misiu.

Varoval pred utečeneckou vlnou

„Stratégia Európskej únie voči Rusku zlyhala, sankcie voči Moskve sú zlé,“ - povedal predseda maďarskej vlády. Orbán varoval, že v prípade vojenského konfliktu na Ukrajine hrozí Európe utečenecká vlna.

Záujmom Maďarska je podľa premiéra mier a nezávislosť Ukrajiny. „Vojenská sila Európskej únie by mala byť porovnateľná s vojenskou silou Ruska. Kým to tak nie je, o bezpečnosti Európy rozhodujú Spojené štáty a Rusko. Preto podporujeme vytvorenie spoločných európskych síl,“ - dodal Orbán.

Péter Szijjártó: „Maďarsko nepotrebuje na svojom území ďalšie jednotky NATO!“ (VIDEO)
Spomienka na obdobie studenej vojny je v strednej Európe veľmi prítomná. Nikto nechce, aby sa tie časy vrátili, zdôraznil maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó v rozhovore pre Euronews. Podobne ako predseda maďarskej vlády Viktor... Čítať ďalej
11 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Rozhodovanie medzi Východom a Západom

Expremiér Gyurcsány vo svojom prejave na začiatku predvolebnej kampane vyhlásil, že Maďari už majú dosť 12-ročnej vlády strany Fideszu. „Som si takmer istý, že táto vláda je najskorumpovanejšou vládou uplynulého storočia,“ - povedal Gyurcsány. Podľa predsedu Demokratickej koalície budú maďarskí voliči v apríli rozhodovať medzi Východom a Západom.

V tohtoročných voľbách čelí Fidesz prvýkrát zjednotenej kandidátke opozície, ktorú vytvorila Gyurcsányova Demokratická koalícia, Maďarská socialistická strana, Jobbik, strana Politika môže byť iná, hnutie Dialóg a Momentum. Ich spoločným kandidátom na premiéra je starosta mesta Hódmezővásárhely Péter Márki-Zay, uzatvárajú novinky.cz.

(Medzititulky red. HD.)

Orbánova mierová misia do Kremľa: Maďarsko kupuje plyn päťkrát lacnejšie (VIDEO)
Maďarský premiér Viktor Orbán po takmer päťhodinových rozhovoroch s Vladimírom Putinom uviedol, že jeho návšteva Moskvy mala mierotvorný účel. Ruský prezident opätovne obvinil Západ v súvislosti s obavami Kremľa o vlastnú bezpečnosť, píše... Čítať ďalej
02 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.