NAKA vyšetruje NAKU
13 | 02 | 2022 I Rasťo Ekkert

Opäť sa všetko točí okolo určite najznámejších „elitných“ vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry.  Ján Čurilla, Pavol Ďurka, Milan Sabota a Štefan Mašin, boli sudcom okresného súdu Jurajom Kapinajom poslaní do vyšetrovacej väzby za zneužívanie právomoci a marenie vyšetrovania.

Dlho však nesedeli

Odvolací krajský súd ich prepustil na slobodu a označil obvinenia, ako neopodstatnené. A táto elita NAKY ihneď po prepustení obvinila Kapinaja z trestného činu ohýbania práva.

Kolíkovej nedorobok

Trestný čin ohýbanie práva vymyslela ministerka Kolíková, ale doteraz nikto nevie čo to vlastne je a samotní sudcovia nemajú v tomto prípade jasno. Je to zmena zákona motivovaná politikou a nie odbornosťou.

Ignorácia médií? No ani nenávisť voči Smeru neospravedlňuje neinformovanie!
Neprofesionálne a tendenčné! Takto označila vo svojom statuse na sociálnej sieti väčšinu mainstreamových médií europoslankyňa Monika Beňová. Čím je podľa nej limitovaná povestná nezávislosť médií? Tí, ktorí ma sledujete dlhšie viete, že k ativitám... Čítať ďalej
12 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Absurdita hodná Slovenska

Zo sudcu sa stal obvinený a z obvinených sudcovia. Je to úplne absurdné, ale obvinených vyšetrovateľov NAKY rieši NAKA.

Zakročila Generálna prokuratúra

Generálna prokuratúra rozhodla, že vyšetrovateľov NAKA okolo Jána Čurillu treba stíhať. Opakuje argumenty proti vyšetrovateľom: že ich odpočúvanie ukazuje nezákonné vyšetrovacie postupy a že chceli vyšetrovať inšpekciu, pretože sa báli zadržania. A to všetko aj napriek rozhodnutiu Krajského súdu v Bratislave, ktorý prepustil čurillovcov z väzby a tvrdil, že na ich stíhanie nie sú dôvody. Ale ako bude táto kauza pokračovať a ako sa skončí, nevie zatiaľ nikto s určitosťou povedať.

Saková o Mikulcovi: Už dávno svoj rezort nezvláda! Alebo bude zase zatĺkať?
Dôvodov na odvolanie ministra je viac ako dosť! Hlas sa jednoznačne postavil na stranu Smeru, ktorý sa chystá podať návrh na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca. "Hlas podporí vyslovenie nedôvery ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi, ktorý... Čítať ďalej
12 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie.

Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.