Juraj Šeliga vyzýva Erika Tomáša, aby sa ospravedlnil
13 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová

Relácia televízie TA3, V politike dnes hostila dvojicu poslancov Národnej rady SR Michala Šipoša (OĽaNO) a Erika Tomáša (Hlas - SD).

Zaoberali sa okrem iného aj témou zverejňovanie adries politikov a zhodli sa v tom, že by nemali byť zverejňované adresy. Erik Tomáš v sa v jednej chvíli vyjadril aj k protestom Za slušné Slovensko. Jeho vyhlásenie rozhorčilo Juraja Šeligu (Za ľudí). Šeliga vyzval Erika Tomáša. A žiada od neho nasledovné.

"Erik Tomáš hrubo klame v priamom prenose na TA3," napísal Juraj Šeliga.

"Práve vyhlásil, že na protestoch Za slušné Slovensko boli drevené šibenice, ukazujúc fotku šibenice. Na oficiálnych protestoch Za slušné Slovensko nikdy neboli drevené šibenice, nikto nevyzýval na násilie, nikdy iniciatíva Za slušné Slovensko nebola protestovať pred domami politikov," dodal Šeliga.

V závere príspevku Šeliga vyzval Tomáša: "Vyzývam Erika Tomáša, aby sa ospravedlnil a nešíril klamstvá!!!" 

Michal Kaliňák: Niektorí politici sa zmeny obávajú ako čert kríža
„V parlamente máme 70 poslancov s menej ako 5000 preferenčnými krúžkami. Z nich je 49, čo získali menej ako 3000 krúžkov. A 13 poslancov dostalo menej ako 1500 krúžkov,“ zdôrazňuje Michal Kaliňák, ústredný riaditeľ kancelárie ZMOS. 70 poslancov NR... Čítať ďalej
13 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová

Šipoš a Tomáš sa nezhodli na téme parlamentná stráž

"Dvojica diskutujúcich hovorila aj o obrannej dohode s USA. Podľa Tomáša je zmluva pre Slovenskú republiku neprospešná. Poukázal na to, že s ňou nesúhlasí nielen opozícia, ale ani generálny prokurátor SR. Šipoš uviedol, že takúto bilaterálnu zmluvu s USA má väčšina členských štátov Európskej únie. Hlas-SD zbieranie podpisov pod vyhlásenie referenda podporí, Tomáš to nevníma ako drahý prieskum verejnej mienky. Šipoš dodal, že sa referenda neboja," informoval portál televízie TA3.

Nezhodli sa na téme parlamentná stráž. Šipoš si vie predstaviť zavedenie parlamentnej stráže. Tomáš uviedol, že si nevie predstaviť, že by hlasovali za parlamentnú stráž.

"Podľa neho sa tým len prileje viac oleja do ohňa. Tvrdí, že predseda parlamentu má viac nástrojov, ako podobné situácie v pléne riešiť," informuje portál TA3.

Zhodli sa v tom, že zverejňovanie adries politikov, ktorí hlasovali za obrannú dohodu s USA, nie je správne, zároveň Tomáš uviedol, že nevidí problém v tom, aby sa zverejňovali mená v súvislosti s tým, kto ako v danom prípade v parlamente hlasoval.

D. Kramplová: Nebezpečne sa tu rozťahuje „liberálny fašizmus“
Dagmar Kramplová, členka predsedníctva Slovenskej národnej strany, na svojom facebookovom profile poukazuje na totalitné praktiky vládnej koalície, ktorá chce umlčať odlišný názor. Svoj príspevok nazvala: Kolaboranti, za to, že vás národ opľúva, si... Čítať ďalej
13 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie.

Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.