Prezident Zelenskij ironizuje "zaručené" informácie Bieleho domu
12 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

Prezident Zelenskyj: "V informačnom priestore sa príliš veľa diskutuje o rozsiahlej vojne zo strany Ruska"

"Domnievam sa, že dnes je v informačnom priestore príliš veľa informácií o hlbokej totálnej vojne zo strany Ruskej federácie. Dokonca hovoria aj dátumy." Doslova sa podľa webu meduza.io hnevá prezident Ukrajiny.

Povedzte nám, kedy bude u nás vojna

"Rozumieme všetkým rizikám, chápeme, že tieto riziká existujú. Ak máte vy alebo niektorí ľudia ďalšie informácie o 100 percentnej invázii Ruskej federácie na Ukrajinu od 16., poskytnite nám tieto informácie." ironizuje prezident Zelenskyj zaručené nedávne správy z Pentagonu a Bieleho domu o začiatku invázie na Ukrajinu.

Vojna tu zatiaľ nie je

Prezidentzelenskyj uviedol, že Ukrajina by mala byť pripravená na vonkajšiu agresiu „každý deň“, ale zároveň poznamenal, že „zatiaľ na Ukrajine nie je vojna v plnom rozsahu“ a že on ako prezident „by mal hovoriť so svojou spoločnosťou a mať relevantné skutočné informácie. "

Ukrajina nie je dfem

Zelenskyj poďakoval spravodajským agentúram iných štátov za poskytnuté informácie a poznamenal, že Ukrajina „má aj spravodajských dôstojníkov“ a že vláda krajiny dostáva „veľa rôznych informácií z mnohých zdrojov“.

„Dnes je najlepším priateľom nepriateľa panika v našej krajine a všetky tieto informácie, ktoré len pomáhajú panike, nám nepomáhajú,“ povedal Zelenskyj pre Ukrajinskú pravdu .

Biden "pozná" aj dátum

Biely dom 11. februára  uviedol , že Rusko sa dostatočne pripravilo na prípadnú inváziu na Ukrajinu a môže ju kedykoľvek spustiť. Neoficiálnym dátumom začiatku invázie bol 16. február. Rusko, ktoré odmieta možnosť útoku na Ukrajinu, označilo vyhlásenia za "hystériu" a podnecovanie k vojne. Ministerstvo zahraničných vecí Ukrajiny vyzvalo obyvateľov krajiny, aby nepodliehali panike.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/02/11/co-ti-rusi-nevymyslia-16-video

__________________________________

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie.

Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.