Merčiakov exšéf išiel s pravdou von: Naložil komentátorovi, vedeniu RTVS aj šéfovi parlamentu!
12 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Merčiakov "komentár roka" plní už niekoľko dní stránky novín a webov. Mnohí sa ho zastávali a vo vulgarizmoch v étere dokonca nevidí problém ani vedenie RTVS. Čo si však o tom myslí Merčiakov bývalý šéf, si komentátor veru za klobúk nedá!

Merčiakovi rupli nervy po chybe, ktorá nastala počas komentovania ZOH v Pekingu. Do éteru tak lietali tie najvulgárnejšie nadávky, ktoré by diváci od distingvovaného komentátora určite nečakali.

Ospravedlnil sa a tým sa to zdá vyriešené

"Celá situácia ma ľudsky veľmi mrzí, pod tlakom emócií som reagoval nevhodným spôsobom. Momentálne sa však musím viac sústrediť na prácu. Vo vypätých situáciách vznikajú aj problémy. Verím, že si ich v pokoji vykomunikujeme," zareagoval na uniknutú nahrávku ostrieľaný športový komentátor.

Komentátora sa zastali viaceré známe osobnosti, medzi nimi aj šéf parlamentu Boris Kollár. No bývalý šéfredaktor športovej redakcie RTVS Jozef Foltýn, ktorý v minulosti šéfoval Merčiakovi, sa rozhodol prehovoriť o správaní komentátora mimo televíznych kamier a mikrofónu, píše portál sport24.pluska.sk.

B. Kollár: Pán Merčiak, aj keď pi..jete, máte skvelú kadenciu a viete poslucháča zaujať!
Aspoň vieme, že aj Merčiak je len človek! Takto ohodnotil uniknutý šťavnatý monológ športového komentátora Marcela Merčiaka podpredseda parlamentu Boris Kollár. Pozrite, čo na sociálnej sieti odkázal hejterom. Jedna nadávka za druhou Jednému z... Čítať ďalej
07 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Merčiakove cholerické výbuchy hnevu nie sú ničím výnimočným

A od Foltýna to schytal nielen Merčiak, ale aj ľudia z Rady RTVS či Boris Kollár. „Najlepší komentátor si za tento hrubý nedovolený zákrok nič iné ako červenú kartu a vylúčenie z hry nezaslúži,“ napísal Foltýn. No to zďaleka nebolo všetko! 

Podľa Foltýna komentátorove výbuchy nie sú ničím výnimočným, práve naopak. "Je to talentovaný a oduševnený muž, ale jeho pravideľné cholerické výbuchy hnevu nám v redakcii už vtedy kazili pracovnú atmosféru. Takže jeho pekinské extempore nebolo žiadnou výnimkou, skôr pravidlom. Možno teraz pretiekol pohár trpezlivosti nielen Merčiakovi, ale aj jeho kolegom, ktorí ho takto "zarezali". Vôbec ich neospravedlňujem, ale ani sa im nečudujem."

Vedenie televízie sa hlboko mýli

Dodáva, že "Merčiak sa síce ospravedlnil, ale je ohromujúce, ako zareagovali vedúci kontrolného orgánu - predseda Rady RTVS Igor Gallo, ktorý sa vyjadril, že sa predsa nič veľké nestalo a treba riešiť toho, kto nahrávku pustil do éteru. On a vedenie televízie sa totiž hlboko mýlia, keď toto emocionálne cunami označujú za súkromnú konverzáciu. Merčiak sa predsa rozprával vo svojej práci (ktorú im platia koncesionári) s režisérom prenosu".

Merčiakovi absolútne praskli nervy! Záznam zo ZOH plný šťavnatých nadávok (VIDEO)
No kto by to do neho povedal! Jednému z našich najlepších a najoceňovanejších športových komentátorov Marcelovi Merčiakovi poriadne praskli nervy. Počas komentovania ZOH v Pekingu nastala chyba, ktorú Merčiak okomentoval tak šťavnato, že by sa... Čítať ďalej
07 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Kollárov - tento úlet mu rád prepáčim

Kollár to vidí ináč. "Aspoň vieme, že aj Merčiak je len človek! A teraz odkaz pre všetkých hejterov - dajte si ruku na srdce. Vám sa to nikdy nestalo v súkromnej komunikácii, prípadne v aute, ak vás niekto totálne naštve? Proste mu rupli nervy a vyventiloval sa. Za mňa je Merčiak jeden špičkový športový komentátor a tento úlet mu rád prepáčim. Lebo hoďte kameňom, kto ste bez viny a kto ste nikdy v živote nevybuchli a nezanadávali ste si," úplne chápe situáciu Kollár.

"Pán Merčiak, ale musím uznať, že aj keď pi.ujete, máte skvelú kadenciu a viete poslucháča zaujať … myslím, že ste sa u nás na Slovensku stali druhýkrát nesmrteľný. Za mna ste skvelý moderátor a budem Vás mať stále v úcte," uistil Merčiaka šéf parlamentu o svojej podpore.

Typické slovenské - z páchateľa treba urobiť obeť

Na túto Merčiakovu obhajobu zareagoval aj Foltýn. "Toto je také typické slovenské - z páchateľa treba urobiť obeť a ešte jej pohladkať ego. Presne v taejto línii zhodnotil "komentár roka" aj predseda parlamentu, hoci neviem, prečo cítil potrebu robiť vulgárnemu Merčiakovi advokáta. Napokon, o intelektuálnej výbave Borisa Kollára sme si nikdy nerobili ilúzie..."

Zomri reaguje NA Marcela Merčiaka. Zasmejte sa (fotogaléria)
No kto by to do neho povedal! Jednému z našich najlepších a najoceňovanejších športových komentátorov Marcelovi Merčiakovi praskli nervy. A poriadne. Počas komentovania ZOH v Pekingu nastala chyba. A Merčiak si kvôli nej "podal" svojich kolegov... Čítať ďalej
09 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová

„Doba síce praje nevychovancom, grobianom a hysterikom, ale to neznamená, že to musíme všetci akceptovať. Merčiak – či chce, alebo nie – slúži aj ako príklad pre mladú generáciu redaktorov a komentátorov, ktorí práve teraz nastúpili do televízie v súvislosti s naštartovaním novej programovej ponuky,“ uzavrel bývalý šéfredaktor športovej redakcie RTVS.

Poznámka redakcie

A teraz si dajte všetci znova ruku na srdce. Ako by sa vám páčila takáto pracovná atmosféra? Ako by sa vám páčilo, keby na vás kolega pravidelne vulgárne útočil? No aspoň za mňa je odpoveď úplne jasná.

K Merčiakovi sa vyjadril ten pravý...
Ku kauze nekultúrneho vyjadrovania moderátora a športového komentátora Marcela Merčiaka sa vyjadril poslanec NRSR Jozef Pročko (OĽaNO). Jeho vyjadrenie priniesol Nový čas. Možno by tento pán poslanec mal rozmýšľať o svojich vulgárnych prejavoch... Čítať ďalej
09 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie.

Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.